Υποχρεωτικό το διαγνωστικό τεστ για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς την Γερμανία

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς την Γερμανία θα ισχύει γενική υποχρέωση διαγνωστικού τεστ από την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς την Γερμανία θα ισχύει γενική υποχρέωση διαγνωστικού τεστ κοροναϊού από την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Οι επιβάτες όλων των πτήσεων από όλες τις χώρες με προορισμό την Γερμανία θα πρέπει από την Τρίτη να κάνουν διαγνωστικό τεστ στη χώρα αναχώρησης, πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. Όποιος δεν επιδεικνύει στην αεροπορική εταιρεία το αρνητικό αποτέλεσμα ενός διαγνωστικού τεστ, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Τα αυστηρότερα μέτρα, που αποφασίστηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων, αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού μέσω ταξιδιών για διακοπές. Αυτό το μέτρο θα προστατεύει επίσης και τους επιβάτες εντός του αεροσκάφους.

Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε θα πρέπει ο επιβάτης να μπει σε καραντίνα με δική του ευθύνη, ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς.

Υπήρχαν ήδη υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για τους επιβάτες πτήσεων, αλλά μόνο για όσους επέστρεφαν από ορισμένες χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, οι οποίες καθορίζονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μόνο στην περίπτωση αυτή, έπρεπε οι επιβάτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδο στη Γερμανία και, πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες οι οποίοι προέρχονταν από «περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και από περιοχές με νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού».

Πλέον, το μέτρο θα ισχύει από την Τρίτη για επιβάτες αεροσκαφών από όλες τις χώρες.

Related Articles