Ένταση με Πολάκη – Πλεύρη στη Βουλή: «Μαυραγορίτες και χοίροι» – «Δεν θα ανεχθούμε τη λάσπη»

Petite Perle 300×250

Ένταση στη Βουλή με Παύλο Πολάκη και Θάνο Πλεύρη με ατάκες για «δοσίλογους, μαυραγορίτες και χοίρους». Αποχώρησε από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «θα κλείσετε δύο χρόνια στην κυβέρνηση θα φύγετε κυνηγημένοι».

«Όλο το αφήγημα για τη διαχείριση της πανδημίας, τη στήριξη των μεσαίων στρωμάτων και της ανάπτυξης έχει καταρρεύσει» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Έχει καταρρεύσει γιατί είστε οι εκπρόσωποι του πλουσιότερου 5% της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ρίξει ένα απίστευτο γλέντι μέσα από αποφάσεις σας και προσπαθεί να κλείσει πληγές του παρελθόντος και τρώει λεφτά».

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Τολμάτε εσείς η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού να μιλήσει σε εμάς για διαφθορά και διαπλοκή», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Θάνου Πλεύρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πήρε τον λόγο αμέσως και ανέφερε:

«Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις του κ. Πολάκη. Δεν ανεχόμαστε όμως όσα είπε. Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν τον εκφράζουν. Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας».

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον κ. Πολάκη να ζητά τον λόγο και τελικά να αποχωρεί από την αίθουσα.

Πριν φύγει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια μεριά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρωναίων, του Βελουχιώτη και του Πολυτεχνείου και η παράταξη των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών και αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «χοίρους» εκείνους που «σαν σήμερα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και του συντρόφους τους» αλλά και όσους «στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες» κατονομάζοντας μάλιστα τον Θάνο Πλεύρη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ