Με το «βάρος» αρνητικών ρεκόρ στα κρούσματα το άνοιγμα του τουρισμού

Petite Perle 300×250

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος διευθυντών ξενοδοχείων

Κάτω από το «βάρος» αρνητικών ρεκόρ, αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και τους διασωληνωμένους, έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα. 

«Ο χρόνος πιέζει και δυστυχώς τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες από τις οποίος προέρχεται ο τουρισμός μας», δήλωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος διευθυντών ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης.

Μπορεί να έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου, ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση, ούτε έχουν υλοποιηθεί διακρατικές συμφωνίες. 

«Οι κρατήσεις είναι λιγοστές και οι περισσότερες έχουν γίνει εκ του ασφαλούς για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ οι κρατήσεις για Ιούνιο – Αύγουστο είναι τραγικά χαμηλές», συμπλήρωσε ο κ. Πελεκανάκης.

Αναφορικά με την απουσία διακρατικών συμφωνιών, για παράδειγμα με το Ισραήλ, το οποίο έχει επιτύχει την ανοσία του πληθυσμού, ο πρόεδρος διευθυντών ξενοδοχείων ανέφερε ότι στην ουσία «το πρόβλημα το έχουμε εμείς».

«Η δική μας η κατάσταση είναι πολύ κακή και δεν μπορούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό με το Ισραήλ. Με την εστίαση και τα καταστήματα κλειστά, δεν γίνεται να ανοίξουμε μόνο τα ξενοδοχεία», δήλωσε ο κ. Πελεκανάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «ανταγωνισμός φέτος θα είναι σκληρός».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο πείραμα με την Ολλανδία, σύμφωνα με το οποίο θα έρθουν 185 τουρίστες, οι οποίοι θα κάνουν διακοπές για μια εβδομάδα στη Ρόδο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Έγιναν 25.000 αιτήσεις για αυτό το πείραμα, αλλά θα φανεί αν θα πετύχει ή εάν θα μας γυρίσει μπούμερανγκ», είπε στον επίλογο ο κ. Πελεκανάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ