Με δυναμική συνεχίζει η ΠΕΔ Κρήτης για τους δασικούς χάρτες

Petite Perle 300×250

Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη

Με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη  συναντήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών- Ελαιοπαραγωγών Κρήτης κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα επαφών που έχουν πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους φορείς αλλά και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει, σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη.

Οι κ.κ. Κουράκης και κ. Ιερωνυμάκης συζήτησαν επίσης ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών και στοχευμένων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφορικά με το θέμα, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για τις επαφές που έγιναν από την ΠΕΔ Κρήτης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Αμυρά και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Όπως έχει δεσμευτεί άλλωστε απέναντι στους πολίτες και τους Αυτοδιοικητικούς της νήσου, η ΠΕΔ Κρήτης συνεχίζει τις αποφασιστικές παρεμβάσεις της, προκειμένου να επιτευχθούν λύσεις στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, με κυρίαρχο αυτό της προστασίας των ιδιοκτησιών των πολιτών και των ΟΤΑ.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η κοινή θέση για απόσυρση των δασικών χαρτών ώστε να διορθωθούν τα σφάλματα που υπάρχουν και κατόπιν να αναρτηθούν εκ νέου, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό από την πολιτεία το ιδιαίτερο καθεστώς που ισχύει για τις ιδιοκτησίες στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΥΠΕΝ για τους δασικούς χάρτες

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης έκανε γνωστό επίσης ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με τον  κ. Αμυρά, συμφωνήθηκε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης στην ειδική ομάδα που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο και η οποία λειτουργεί ως νομοπαρασκευαστική επιτροπή επί του ζητήματος.

Μετά από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προτάθηκε να συμμετάσχουν στην ειδική ομάδα του Υπουργείου εκ μέρους της ΠΕΔ Κρήτηςως τακτικά μέλη ο κ.  Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης. Επίσης, ενώ ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης  και ο κ. Γιάννης Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και Μέλος ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης.

Τέλος οι κ.κ Κουράκης και Ιερωνυμάκης συμφώνησαν να συνεχίσουν τη μέχρι τώρα συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους άλλους φορείς της Κρήτης, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των ΟΤΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως δεσμευτήκαμε απέναντι στους πολίτες της Κρήτης και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του νησιού μας, η ΠΕΔ παρακολουθεί στενά και με απόλυτη υπευθυνότητα  το μείζον θέμα των δασικών χαρτών της Κρήτης.

Με τον ορισμό εκπροσώπων της ΠΕΔ στην ειδική επιτροπή του Υπουργείου, θα έχουμε την δυνατότητα να παρεμβαίνουμε ακόμα πιο άμεσα και πιο αποφασιστικά στις προσπάθειες άρσης των αστοχιών και των αδικιών που έχουν καταγραφεί, με θέσεις και προτάσεις για επίλυση των ζητημάτων.

Η διασφάλιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και των φορέων της Αυτοδιοίκησης είναι απαράβατη αρχή μας.

Πρέπει να προστατευτούν οι ιδιοκτησίες όλων των Κρητικών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα να γίνει σεβαστό το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κρήτης.»           

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ