Πτωτική τάση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις παρατηρούνται την  εβδομάδα 22-28 Μαρτίου σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Μαρτίου στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από -32% στον 'Αγιο Νικόλαο μέχρι -71% στα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα η εικόνα της Κρήτης έχει ως εξής:

Ηράκλειο Κρήτης: Παρατηρείται μία οριακά πτωτική τάση (-23%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων, σε σχέση με την εβδομάδα 15-21/3/2021. Παρά τη σχετική μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Χανιά: Παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης (-71%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), ο εβδομαδιαίος μέσος όρος του ιικού φορτίου στα λύματα του Ρεθύμνου παραμένει ουσιαστικά σταθερός, σε σχέση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, 15-21/03/21. 

Άγιος Νικόλαος: Παρατηρείται μείωση (-32%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων του Αγίου Νικολάου, σε σχέση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ