Θάνατος 63χρονης στο Ίλιον:Ενδείξεις ότι επήλθε από το εμβόλιο λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Petite Perle 300×250

Ανοιχτό ενδεχόμενο ο θάνατος της 63χρονης, που πέθανε λίγο μετά η χορήγηση του εμβολίου, να προήλθε από αυτό άφησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Σαρακούδης.

Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος της το μεσημέρι της Τρίτης (30/3) στο Ίλιον, μετά τον εμβολιασμό της, οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

«Το ότι 1 εκατομμύριο κόσμος έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε. Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί. Υπάρχουν ενδείξει ο θάνατος να επήλθε από το εμβόλιο, να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ. Το πόρισμα είναι πνευμονικό οίδημα. Προέρχεται από το έντονο αλλεργικό σοκ. Έχουμε ορίσει τεχνικό σύμβουλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Είναι μια σπάνια περίπτωση, ψάχνουμε όλες τις περιπτώσεις και θα έχουμε σίγουρη απάντηση εντός των ημερών. Έχουν στείλει κάποια όργανα για περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση κανένας εκπρόσωπος της Astrazeneca δεν ήταν παρών. Θα έπρεπε να είχε εκπρόσωπο. Είχε υποκείμενα νοσήματα από τα οποία δεν κινδύνευε η υγεία της», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Σακαρούδης, έχει ανοίξει ποινική δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα στο Ίλιον και υπάρχει προκαταρκτική έρευνα σε εξέλιξη. «Έχω έρθει σε επικοινωνία και με άλλες οικογένειες, αρκετός κόσμος θα κινηθεί νομικά» κατέληξε ο δικηγόρος.

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ