Οι Μιχ. Αλμπαντάκης και Γιωρ. Πετούσης έλυσαν τα χέρια του Δημάρχου

Petite Perle 300×250

Η ερμηνεία των κινήσεων του δημάρχου, τα κενά και η δεξαμενή που θέλει να δημιουργήσει

Μπορεί να φαίνεται εύκολος με την πρώτη ματιά ο ανασχηματισμός που έκανε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, ορίζοντας τους νέους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους,  αλλά το παζλ δεν ήταν εύκολο να συνδεθεί.

Δυο κομμάτια ήταν το καίριο ζήτημα. Οι άμισθοι  αντιδήμαρχοι.

Ποια δηλαδή πρόσωπα θα μπορούσαν να συνεχίσουν το έργο τους, χωρίς να πληρώνονται, από τη στιγμή που ο Δήμαρχος είχε αποφασίσει να αλλάξει τις αρμοδιότητες για να καλύψει ορισμένα κενά και να αξιοποιήσει περισσότερα άτομα, πριν αρχίσουν οι γκρίνιες.   

Στις αρχικές συζητήσεις που έγιναν στις κατ΄ ίδιαν συναντήσεις  με τους αντιδημάρχους, πριν τις τελικές αποφάσεις και το «σπάσιμο» των αρμοδιοτήτων που επακολούθησαν,  οι Μιχάλης Αλμπαντάκης και Γιώργος Πετούσης, έβγαλαν τον Δήμαρχο από το δύσκολο έργο της επιλογής, λύνοντάς του ουσιαστικά τα χέρια.  Προσφέρθηκαν αμέσως να τον βοηθήσουν και να σταθούν στα πόστα τους, χωρίς αμοιβή διευκολύνοντάς τον.  

Αφού λύθηκε εξ΄αρχής αυτό τα υπόλοιπα θεωρητικά  ήταν πιο εύκολα.

Ο Γρηγόρης Φασουλάκης είναι ένα πρόσωπο που μπήκε άπειρος στα Οικονομικά, αλλά ήδη έχει διανύσει μια πορεία και δεν είναι ένα εύκολο να μετακινηθεί από τη θέση του. Στα Οικονομικά συνήθως οι αντιδήμαρχοι αν αποδείξουν την αξία τους δεν αλλάζουν. Ο κ. Φασουλάκης αναλαμβάνει επίσης και την διεκπεραίωση των ζητημάτων που αφορούν στον Κρουσώνα.

 Λόγω του φόρτου εργασίας ωστόσο αυτή η αντιδημαρχία έσπασε και το κομμάτι των διοικητικών το ανέλαβε η Νίκη Ζερβού, που είναι νέο πρόσωπο σε αυτή τη θέση.

Ο Γιώργος Πετούσης κρατάει τα χαρτοφυλάκια των Τεχνικών Υπηρεσίων και της Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζοντας το τρέξιμο.

Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης τον τομέα της Καθαριότητας. Ένα δύσκολο διαχρονικά πόστο.   

Η Νίκη Ζερβού που ήταν πρόεδρος στον ΔΟΚΚΑΠΑΜ, και σταμάτησε λόγω της κύησης της, επανέρχεται λοιπόν, αναλαμβάνοντας επιπλέον την Κοινωνική Πολιτική και  τον Εθελοντισμό.

Ένα σκαλί παραπάνω ανεβαίνει η Χρύσα Λυρώνη που αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η κυρία Λυρώνη είναι διεκπεραιωτική και μεθοδική και αυτό το απέδειξε.  

Το στοίχημα της επαφής με τον κόσμο και τους προέδρους των Κοινοτήτων

Δυο πρόσωπα που καλούνται να καλύψουν το κενό της…. επαφής με τον κόσμο και με τους Προέδρους των Κοινοτήτων είναι οι Γρηγόρης Περυσινάκης και Μπάμπης Κουτσογιάννης.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος είχε θέμα και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε ξεχωριστή αντιδημαρχία Συντονισμού των  Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Γρηγόρης Περισυνάκης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, παίρνει το κομμάτι του Πρασίνου και κρατά και την Τύλισο.

Ο Μπάμπης Κουτσογιάννης, πιο παλιός από όλους,  αναλαμβάνει τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Οι  εντεταλμένοι σύμβουλοι

Σημαντικά πόστα αναλαμβάνουν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ( άμισθοι)  ενώ ο  κ. Μποκέας κάνει και διεύρυνση αξιοποιώντας πέρα από τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, και άλλα δυο πρόσωπα.

Ο  Γιάννης Μαρής , σε διπλό ρόλο εκτός από τη ΜΑΕΔΗΜ, γίνεται Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού

 Ο  Γιώργος Ρεράκης, ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το σχεδιασμό, οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό του Γραφείου Προμηθειών και Αποθήκης με στόχο την επαναλειτουργία του.

Ο κ. Ρεράκης, το επόμενο διάστημα θα αναλάβει και την προεδρία της Αλμυρός Α.Ε.

 Η  ανεξάρτητη σύμβουλος  Πιτσικάκη – Κουτσογιαννάκη Ευα, ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού

Και τέλος ο Μιχάλης  Μαρκογιαννάκης, από την παράταξη του Σπύρου Καλλέργη, ορίστηκε  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολεοδομίας (την είχε ο Γιώργος Πετούσης)  & Ενέργειας.

Κ.Κ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ