Θέμα ωρών η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων στον δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Δεν θα γίνουν αλλαγές στους Οργανισμούς και στο προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε αλλαγή προσώπων αλλά και χαρτοφυλακίων αναμένεται να προχωρήσει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, εντός των επόμενων ορών.

Ο ίδιος φαίνεται να επιλέγει ένα πιο μεγάλο σχήμα αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του δίνει η νομοθεσία για τον ορισμό άμισθων αντιδημάρχων αλλά και εντεταλμένων συμβούλων.

Τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρουν είναι παραμένει ο αριθμός των πέντε αντιδημάρχων και σε αυτόν θα προστεθούν δυο άμισθοι αντιδήμαρχοι και δύο ή τρεις εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Οπότε προκύπτει ένα πολυπληθές σχήμα εννέα ή δέκα προσώπων.

Για να υπάρξει ευελιξία θα «σπάσουν» ορισμένες από τις  αρμοδιότητες των αντιδημάρχων.

 Αυτές οι αλλαγές συνάδουν και με τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Στην πράξη φάνηκε ότι με τη σημερινή δομή πολλές φορές οι αρμοδιότητες εμπίπταν και δυο αντιδήμαρχοι είχαν να εκτελέσουν έργο με τις ίδιες υπηρεσίες και αυτό προκαλούσε θέματα διεκπεραίωσης και συντονισμού αλλά και επιπλέον φόρτο εργασίας.

Αν και δεν διαρρέουν ονόματα φαίνεται ότι από το αρχικό σχήμα των αντιδημάρχων, δύο θα οριστούν ως άμισθοι με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Θα προστεθούν νέα πρόσωπα από την πλειοψηφούσα παράταξη ενώ δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν σύμβουλοι από την παράταξη του Σπύρου Καλλέργη καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Εύα Κουτσογιαννάκη.

Δύο τομείς που ο Δήμαρχος θέλει να δώσει βαρύτητα είναι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός.

Σε αυτούς τους τομείς θα οριστούν πιθανότατα εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Στα χέρια του ο Δήμαρχος  θα κρατήσει τον τομέα του Προγραμματισμού και της Πληροφορικής.

Δεν θα γίνουν αλλαγές στους Οργανισμούς

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που περιορίζει τις επιλογές του κ. Μποκέα πάντως είναι ότι σε αυτή τη φάση δεν θα γίνουν αλλαγές στους Οργανισμούς.

Δηλαδή τα εκλεγμένα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου που συγκροτούν τη ΔΕΥΑΜ, τη ΜΑΕΔΗΜ, και τον ΔΟΚΑΠΠΑΜ, θα μείνουν τα ίδια.

Με αυτό το δεδομένο οι, Τάσος Λιαδάκης, Γιάννης Μαρής και Μαρίνα Βογιατζή, παραμένουν στα πόστα τους.

Η «τράπουλα» δηλαδή του κ. Μποκέα έχει πολύ συγκεκριμένα χαρτιά.

 Οι όποιες επιλογές θα  γίνουν εκ νέου, μεταξύ των κυριών Γρηγόρη  Φασουλάκη, Γρηγόρη Περισυνάκη, Μιχάλη Αλμπαντάκη, της κυρίας Χρύσας Λυρώνη Πάγκαλου, Γιώργου Πετούση, Νίκης Ζερβού, Μπάμπη Κουτσογιάννη, Γιώργου Ρεράκη, Μιχάλη Ξυλούρη, Μιχάλη Μαρκογιαννάκη και Εύας Κουτσογιαννάκη.

Οπότε θα έχει ενδιαφέρον η ανακοίνωση των ονομάτων με βάση τις ανακατανομές.

Ένα επίσης  ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μετά τον πρώτο ορισμό των αντιδημάρχων και τον  επικείμενο ανασχηματισμό στα σχέδια του  Δημάρχου είναι άλλη μια αλλαγή το τελευταίο έτος της  θητείας  της παρούσας  δημοτικής Αρχής.

Αυτές οι αλλαγές δηλαδή θα αποτελέσουν τη «μαγιά» των μετέπειτα εξελίξεων.

Οι αλλαγές προετοιμάζονται αρκετό διάστημα τώρα, θα είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές Μαρτίου, αλλά προέκυψαν αστάθμιστοι παράγοντες.

 Από το  στενό κύκλο του  Δημάρχου διαρρέεται ότι ήδη τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν  ενημερωθεί για τις επιλογές του.

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Φωνή του Μαλεβιζίου" που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ