Το ΕΑΚΗ της νέας εποχής

Petite Perle 300×250

Ο Λευτέρης Ζερβός και η Εύα Σημαιάκη μιλούν για τα έργα που έχουν γίνει στο Ηράκλειο, αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν

Η  Εθνική ομάδα στίβου επέλεξε το υπερσύγχρονο Στάδιο Ελευθερίας του ΕΑΚΗ για να προπονηθεί ενόψει της προετοιμασίας της  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτή την επιλογή του Ομοσπονδιακού Προπονητή Στίβου Θωμά Πάντου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ριζική αλλαγή του Σταδίου, που πλέον αποτελεί το στολίδι του Ηρακλείου και έχει αποσπάσει μόνο θετικά σχόλια από τον αθλητικό κόσμο.

Από τις 19 Μαρτίου έως και τις 8 Απριλίου δέκα αθλητές και αθλήτριες της ομάδας στίβου κάνουν χρήση του Σταδίου Ελευθερίας και των βοηθητικών του χώρων όπως ορίζουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α., τηρώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Το αίτημα που έφτασε από την Ομοσπονδία στίβου και έγινε δεκτό από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ είναι η επιβράβευση όλων όσων έχουν γίνει τους τελευταίους 17 μήνες που ανέλαβαν δράση τα μέλη της διοίκησης που λειτουργούν από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα ως μία συμπαγής ομάδα.

Σε δηλώσεις του στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, αναφέρει ότι  «Σήμερα είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που έχουμε δημιουργήσει τους τελευταίους 17 μήνες.  Είναι μήνες με σκληρή και καθημερινή δουλειά από όλα τα μέλη της διοίκησης και έχοντας στο πλευρό μας τους εργαζόμενους του ΕΑΚΗ ως αναπόσπαστο κομμάτι. Η μεγαλύτερη μας επιτυχία είναι ότι πλέον όλο το Ηράκλειο γνωρίζει το ΕΑΚΗ! Την οικογένεια του ΕΑΚΗ που αποτελείται από την Διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους  αθλητές, τα σωματεία, τους γονείς και φυσικά τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη».

Και συνεχίζει: «Στην αρχή κάνεις δεν πίστευε ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τόσα πολλά. Εμείς ζητήσαμε να μας έχουν εμπιστοσύνη και νομίζω ότι την κερδίσαμε επάξια! Ότι έχουμε πει το έχουμε κάνει στο ακέραιο και πολύ παραπάνω. Η δουλειά μας είναι να δημιουργήσουμε το ΕΑΚΗ της νέας εποχής και νομίζω ότι βήμα-βήμα με συντονισμό και σχεδιασμό και φυσικά πάντα θα το λέω με την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, του συμπολίτη μας του Λευτέρη Αυγενάκη μπορούμε και καταφέρνουμε να υλοποιούμε στόχους σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά! Όμως στη δική μας φιλοσοφία, ακόμα και αυτά τα πάρα πολλά που έγιναν, και που δεν είχαν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για κανένα, δεν είναι αρκετά για εμάς».

Όλα αυτά τα σπουδαία που έχουν ήδη γίνει από τη Διοικούσα Επιτροπή είναι αποτέλεσμα του οράματος των μελών της για τον αθλητισμό. «Η δική μου δουλειά μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου στη Διοίκηση, είναι να κοιτάμε μόνο μπροστά. Το Ηράκλειο έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής του αθλητισμού! Το Ηράκλειο πλέον έχει προχωρήσει και θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο με το ΕΑΚΗ να αποτελεί μια σύγχρονη κοιτίδα αθλητισμού! Έχουμε φτιάξει ένα στάδιο Ελευθερίας το οποίο είναι πραγματικά στολίδι, είναι ένα ζηλευτό στάδιο. Είναι το πιο όμορφο χωροταξικά στάδιο της Ελλάδας με 950 εγγεγραμμένους αθλούμενους πολίτες του Ηρακλείου που δεν ανήκουν σε κάποιο σωματείο. Με αθλητές υψηλού επιπέδου και μέλη της Εθνικής να προπονούνται καθημερινά στην εγκατάσταση.  Έχουμε φτιάξει ένα κλειστό γυμναστήριο "παλατάκι" που πλέον δεν του λείπει τίποτα από υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παροχές! Δεν είναι τυχαίο που για 3 μήνες φιλοξενήσαμε με απόλυτη επιτυχία όλους του αγώνες του ΟΦΗ  για την Volley League ανδρών», αναφέρει περήφανος και όχι άδικα ο κ. Ζερβός.

Νέα έργα στο Ηράκλειο

Μέχρι στιγμής στο Ηράκλειο έχει γίνει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κολυμβητήριο των περασμένων ετών, 3 νέα γήπεδα τένις, γήπεδο volley και 1 υπό κατασκευή γήπεδο μπάσκετ.

Όμως, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ δηλώνει ότι είναι στενάχωρο που λόγω της πανδημίας οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν, αλλά τονίζει ότι «θα πρέπει σε αυτό το δύσκολο αγώνα να παίξουμε άμυνα, για να μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι και να επιστρέψουμε εκεί που είναι η θέση μας στους αγωνιστικούς χώρους, στις γεμάτες κερκίδες με φωνές, σφυρίχτρες, χειροκροτήματα». 

Πολύ σύντομα, όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, "ο ίδιος ο Υφυπουργός  θα παρουσιάσει ένα project το οποίο θα μείνει στην ιστορία! Το project αφορά την δημιουργία 33αρας πισίνας εντός της αθλητικής εγκατάστασης του υφιστάμενου κολυμβητηρίου, δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου μπάσκετ και βόλεϊ δίπλα από το υφιστάμενο κλειστό, την κατασκευή νέων γηπέδων τένις,  δύο γηπέδων 3 on 3,  μία πίστα skateboard και ενός γηπέδου beach βόλεϊ". 

"Εργαζόμαστε αδιάκοπα με αγάπη για τον αθλητισμό"

Όταν υπάρχει θέληση, πείσμα και μεράκι να προσφέρεις στην πόλη σου τα πάντα γίνονται.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ "είμαστε μία διοίκηση αμισθί που εργάζεται αδιάκοπα με αγάπη για τον αθλητισμό. Όταν τελειώσει η θητεία μας θέλουμε να έχουμε αφήσει μία αξιοσημείωτη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, θέλουμε να έχουμε αφήσει μία αξιοποιήσιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις.  Να έχουμε δημιουργήσει το ΕΑΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"!

Αναλυτικά οι εργασίες που έχουν γίνει:

ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  • Αντικατάσταση του διαλυμένου ταρτάν με νέο σύγχρονο στα χρώματα όπως το Καλλιμάρμαρο σεβόμενοι τα τείχη
  • Επισπορά στον ανύπαρκτο χλοοτάπητα
  • Κατασκευή 3 νέων γηπέδων τένις και 1 γηπέδου  βόλεϊ
  • Υπό κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ
  • Αγορά στρώματος άλμα εις ύψος
  • Κατασκευή βαλβίδας ρίψεων
  • Αγορά 10 επαγγελματικών μηχανημάτων εκγύμνασης στο γυμναστήριο και συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού.
  • Ολική ανακαίνιση των γραφείων σε κουφώματα, φωτά και αντικατάσταση πλακιδίων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους
  • Συντήρηση και βάψιμο κιγκλιδωμάτων  τοιχοποιίας γραφείων και αγορά 6 κλιματιστικών με την πολύτιμη βοήθεια των ΤΟΥΡΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Βλατακης)
  • Τοποθέτηση φυλακίου στην νότια είσοδο και βιομηχανικού δαπέδου περιμετρικά της εγκατάστασης
  • Βάψιμο κερκίδων και πυλώνων φωτισμού
  • Ανακαίνιση όλων των WC του Σταδίου και όλων των κοινόχρηστων χώρων
  • Τοποθέτηση καμερών ασφαλείας
  • Αγορά καλυμμάτων για τα σκάμματα
  • Σε διαδικασία συμβασιοποίησης  είναι η προμήθεια δημοσιογραφικών θεωρείων (μπουθ), φυλάκιο security για την κεντρική είσοδο, αγορά κλωβού δισκοβολίας, αγορά στρώματος άλμα εις ύψος, η ολική αντικατάσταση του φωτισμού εντός του αγνωιστικού χώρου

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΝΤΟ

  • Ανακατασκευή 4 αποδυτηρίων με πρόσβαση και για ΑΜΕΑ
  • Αντικατάσταση της μεταλλικής οροφής του γυμναστηρίου και της μόνωσης
  • Αντικατάσταση φωτισμού αγωνιστικού χώρου με led
  • Tοποθέτηση πολύχρωμου φωτισμού για εκδηλώσεις που απαιτούν φωτορυθμικά, ηχητικής εγκατάστασης γυμναστηρίου, VIDEO WALL, επαγγελματικών κλιματιστικών και καμερών ασφαλείας
  • Αντικατάσταση 2 ηλεκτρονικών πινάκων αποτελεσμάτων προδιαγραφών FIBA  
  • Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού  βόλεϊ
  • Προμήθεια από το κλειστό του Ελληνικού 2 μπασκέτες επιπέδου EUROLEAGUE
  • Προμήθεια 2 πάγκων αθλητών
  • Ολική ανακατασκευή του εσωτερικού της εγκατάστασης και βάψιμο όλων των χώρων
  • Συντήρηση και βάψιμο κερκίδων και όλων των κοινόχρηστων χώρων
  • Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου για τον αθλητικό εξοπλισμό των σωματείων
  • Δημιουργία banner με το λογότυπο του ΕΑΚΗ που κοσμούν περιμετρικά το γήπεδο.
  • Κατασκευή πέργκολας αναμονής αθλητών γονέων στα γήπεδα τένις πλησίον  του κλειστού
  • Στα άμεσα σχέδια είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, συντήρηση βάψιμο εξωτερικά του γυμναστηρίου, αγορά αθλητικού εξοπλισμού, προμήθεια 2 ακόμα μπασκετών, προμήθεια επιπλέον κλιματιστικών.

Κολυμβητήριο Ηρακλείου Λίντο: 1200 αθλητές απολαμβάνουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του

Τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης είναι γνωστά στον κόσμο του υγρού στίβου, αφού οι κολυμβητές μπορούν και συνδυάζουν τα οφέλη του νερού με την εκγύμναση και την πνευματική ηρεμία.  Για το κολυμβητήριο Ηρακλείου Λίντο μας μίλησε η αντιπρόεδροςτου ΕΑΚΗ, Εύα Σημαιάκη, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έδειξε τη δυναμική της και το όραμα για ένα κολυμβητήριο με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Εύα Σημαιάκη, γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες, αφού η ίδια από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το άθλημα, κατέχοντας 9 πανελλήνιες νίκες και 70 συνολικά μετάλλια. «Η αγάπη μου για τον αθλητισμό είναι γνωστή μιας και είμαι παιδί του υγρού στίβου, αφού τα πρώτα βήματα τα έκανα στην πισίνα αυτή. Με 9 Πανελλήνιες νίκες και την συμμετοχή μου σε εκπροσώπηση της προ εθνικής ομάδας αλλά και ως διπλωματούχος Προπονήτρια είχα την τιμή να αναλάβω Αντιπρόεδρος στην Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου», αναφέρει η ίδια.

Στο Κολυμβητήριο στο Λίντο εδρεύουν έντεκα σωματεία, που όλα είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ. Αθλητισμού και καλλιεργούν το άθλημα της Κολύμβησης, του Πόλο και της Συγχρονισμένης σε 1200 παιδιά καθημερινά, ενώ από την πισίνα του έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές με εκπροσωπήσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες από έμπειρους προπονητές.

Τα έργα που έχουν γίνει στο Λίντο

Η κ. Σημαιάκη μέσω της εφημερίδας μας ευχαριστεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το υπαλληλικό προσωπικό και όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, χάρη στους οποίους έχουν γίνει όλα αυτά τα έργα στο Κολυμβητήριο, τονίζοντας ότι: «Είναι σημαντική η βοήθεια του υφυπουργού Αθλητισμού και συντοπίτη μας Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας και τον ευχαριστούμε δημοσίως για τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα».

Αναλυτικά τα έργα που έχουν γίνει στο Κολυμβητήριο του Λίντο, όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος είναι τα εξής:

  • Μετά από 30 σχεδόν χρόνια προχωρήσαμε σε αντικατάσταση παλαιών Βατήρων εκκίνησης με 20 νέους σύγχρονους αγωνιστικούς βατήρες αναγνωρισμένους από την F.I.N.A .
  • Χρόνιο αίτημα ήταν και η κατασκευή νέας μεταλλικής κερκίδας με σκίαστρο και καθίσματα χωρητικότητας 180 ατόμων στην ανατολική πλευράς της πισίνας
  • Τοποθέτηση προβολέων τύπου Led στο parking και στην είσοδο του Κολυμβητηρίου.
  • Τοποθέτηση καμερών ασφαλείας
  • Η ριζική ανακαίνιση του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο της κολυμβητικής δεξαμενής με επιβλέποντα μηχανικό από την Γ.Γ. Αθλητισμού. Το μηχανοστάσιο η καρδιά του κολυμβητηρίου αποτελούσε για πολλές δεκαετίες το αγκάθι για την εύρυθμη λειτουργία. και την θέρμανση της πισίνας που τώρα δρομολογούνται. Η αρχική μελέτη προέβλεπε μονάχα ηλεκρομηχανολογικό εξοπλισμό παρόλα αυτά με εισήγησή μας και με την πολύτιμη βοήθεια του Υφυπουργού τα αλλάξαμε όλα!
  • Είχαμε λάβει επικουρικά και προληπτικά 10 τόνους πετρέλαιο ως χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια μια κίνηση που πραγματικά έδειξε τις προθέσεις μας για το πως αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια των αθλητών.
  • Η αντικατάσταση φθαρμένων πλακιδίων της μικρής και μεγάλης πισίνας στο εσωτερικό της κολυμβητικής δεξαμενής καθώς και επισκευή των φρεατίων ενώ παράλληλα προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του προαυλίου χώρου πίσω από την Γραμματεία αγώνων όπου πολύ σύντομα θα αξιοποιηθεί ο χώρος για τους αθλητές. Έγινε συντήρηση των σκεπάστρων όπως επίσης και την γενική καθαριότητα και απομάκρυνση συσσωρευμένων για πολλά χρόνια container.
  • Είναι σε εξέλιξη η ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Κολυμβητηρίου από την Περιφέρεια Κρήτης με την σημαντική βοήθεια του Συλλόγου Γονέων Κολύμβησης , ένα έργο αναβάθμισης του υγρού στίβου.
  • Προχωρήσαμε στην αγορά εξοπλισμού του γυμναστηρίου με όργανα και στρώματα για την προθέρμανση και εκγύμναση του αθλητή.
  • Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του Ιατρείου του κολυμβητηρίου.
  • Έχουμε συνάψει συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία εθελοντών στην εγκατάσταση
  • Αγοράσαμε καινούργια έπιπλα για την Γραμματεία αγώνων ενώ δημιουργήθηκε χώρος αναμονής για τους γονείς σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο.
  • Οργανώσαμε 2 εθελοντικές αιμοδοσίες ενώ διοργανώσαμε δωρεάν σεμινάριο για γονείς αθλητές και σωματεία με την αθλητική παιδοψυχολόγο κυρία Ψούνη.
  • Στα άμεσα σχέδια μας είναι η επέκταση του γυμναστηρίου του κολυμβητηρίου, η ανακαίνιση των γραφείων που φιλοξενούνται τα σωματεία καθώς επίσης τώρα που μιλάμε υπάρχει μια κίνηση από την πλευρά της Διοίκησης για το κολυμβητήριο μας την οποία δεν μπορούμε ακόμα να αποκαλύψουμε όμως θα αποτελεί έκπληξη και τεράστια επιτυχία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ