Ηράκλειο – Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ

Petite Perle 300×250

Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Βρύσαλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βρύσαλης, ήταν «αναμενόμενο» ότι θα εντοπιζόταν νέα κρούσματα, έπειτα από την αναστάτωση που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες όταν σε τρεις κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος βρέθηκαν θετικοί στον ιό τόσοι γιατροί όσο και ασθενείς.  «Λέω ότι ήταν προδιαγεγραμμένη διότι εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούσαμε να γίνονται προληπτικά τεστ σε όλους για να προφυλαχτούμε ή να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν εισακουστήκαμε για να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε να μην υποχρεώνονται οι ίδιοι άνθρωποι να κάνουν εφημερίες στην κλινική COVID και μετά να πηγαίνουν στις κλινικές τους. Λέγαμε ότι τα τεστ θα έπρεπε να γίνονται εκτός νοσοκομείου και γινόντουσαν μέσα στις κλινικές». 

Ο κ. Βρύσαλης ανέφερε πως με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του νοσοκομείου για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού έχουν κλείσει όλοι οι είσοδοι με αποτέλεσμα ακόμη και οι συνοδοί που εισέρχονται στο ΠΑΓΝΗ να είναι ελάχιστοι. «Είναι παγκόσμια πατέντα αυτό που συμβαίνει. Ο κόσμος συσσωρεύεται σε μια πόρτα με ότι αντίκτυπο μπορεί αυτό να έχει». 

Ωστόσο, έχουν παρθεί αρκετά μέτρα ιδιαίτερα για τις εφημερίες, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη οι νέες εισαγωγές μεταφέρονται σε άλλες κλινικές. Γίνονται απολυμάνσεις και ακολουθείται το πρωτόκολλο της ιχνηλάτησης«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά το θέμα ήταν να μη φτάναμε ως εκεί». 

Μάλιστα, τόσο οι χημειοθεραπείες όσο και τα έκτακτα χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούνται κανονικά«Ο κορωνοϊός όμως είναι εδώ. Δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Πρέπει να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Ο κ. Βρύσαλης συνέστησε ψυχραιμία και απόλυτη τήρηση των μέτρων στους πολίτες. «Η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έχει ακόμη 3 κρεβάτια ελεύθερα. Οι δύο κλινικές είναι σχεδόν γεμάτες, πριν από δύο εβδομάδες υπήρχε διασπορά στο Βενιζέλειο. Δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν αριθμητικά. Επειδή έχουμε κάποια υποχώρηση αυτές τις ημέρες δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να εκτιναχθεί ο αριθμός. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!». 

Πηγή: creta24.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ