Σούπερ Μάρκετ: Αυτά τα είδη θα διατίθενται ξανά προς πώληση από την Δευτέρα

Petite Perle 300×250

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, οπότε ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους

Το ανέβασμα των ρολών στο λιανεμπόριο, φέρνει και… «κόψιμο» κορδέλας στα σούπερ μάρκετ!

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, οπότε ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους, όπως ανέφερε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Επιπλέον, εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ σχετικά με την απόφαση να μην επανεκκινήσει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές και, συγκεκριμένα, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εμπόρους – δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε, πάντως, ότι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ποια προϊόντα θα πωλούν από Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ

Όλα τα προϊόντα θα μπορούν να πωλούν από τη Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ, καθώς με το άνοιγμα του λιανεμπορίου παύει πλέον να υφίσταται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι καταναλωτές, ωστόσο, πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Έτσι, με το SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Με SMS στο 13032 και ραντεβού τα ψώνια στα καταστήματα

Προσοχή: Οι πολίτες, για να κάνουν τα ψώνια τους, θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους μόνο στο 13032, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού.

Το μήνυμα θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης, παράλληλα με το 13032, ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός του καταστήματος μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ