Αναβιώνει στο δικαστήριο το διπλό φονικό στα Ανώγεια το Μάιο του 2020

Petite Perle 300×250

 Αναβιώνει σήμερα στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων η τραγική υπόθεση διπλής δολοφονίας που είχε συνταράξει τα Ανώγεια και την κοινωνία της Κρήτης το Μάιο του 2020.

Πρόκειται για την υπόθεση θανάτου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Χανίων θα καθίσει ο γιος του 63χρονου Καλομοίρη που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και ως εκ τούτου βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του νεκρού έπληξε στο πόδι έναν συγχωριανό του.

Ο νεαρός κατηγορούμενος υποστηρίζει πως πυροβόλησε τον Ξυλούρη όταν είδε πως εκείνος είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή κτηματικές διαφορές. Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος λίγο αργότερα πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του θύματος. Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του 30χρονου . Ο γιος του Καλομοίρη υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού του πατέρα, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά το 30χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ