Α. Τσίπρας: Να ξεχάσει τις σκέψεις για ακύρωση του οκταώρου ο Μητσοτάκης

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης επιχειρεί να εφαρμόσει ένα νέο μνημόνιο

Να ξεχάσει τις σκέψεις της για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προβλέπει ακύρωση του οκταώρουαύξηση των υπερωριών και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων «και κηρύττει πόλεμο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους» κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης επιχειρεί να εφαρμόσει ένα νέο μνημόνιο και τόνισε ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει αναθεωρημένο σχέδιο στην Κομισιόν και δεν θα αφήσει να γίνει διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Σχολίασε πως η κυβέρνηση σε συνθήκες πανδημίας θα έπρεπε να έχει δεχτεί το πολιτικό μορατόριουμ που πρότεινε ο ίδιος και όχι μόνο να προκαλεί «με νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν καθεστωτικό χαρακτήρα, ή να στοχοποιεί ευθέως τους πολιτικούς της αντιπάλους και να ονειρεύεται εδώλια και ικριώματα για σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για έναν πρώην υπουργό». Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προωθεί έναν αντιλαϊκό σχεδιασμό για τα εργασιακά απαιτώντας να μην υπάρχουν αντιδράσεις και διερωτήθηκε: «Μετά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις; δεν θα αντιδράσει ο κόσμος; δεν θα κατέβει στους δρόμους να διαδηλώσει;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή έκανε λόγο για παρακμή και δυσωδία μιλώντας για ένα νοσηρό κλίμα με βάση τις καταγγελίες του κ. Βρούτση ότι εισέβαλε στο υπουργικό του γραφείο με μπράβους απειλώντας τον. «Ποια σχέση διέπει αυτόν τον κύριο με το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» διερωτήθηκε κάνοντας λόγο για ανθρώπους του υποκόσμου.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την ανησυχία του για το γεγονός πως η κοινωνία έπειτα από 5 μήνες lockdown έχει χάσει την εμπιστοσύνη της όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες. 

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Πέτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις αποδοκιμασίες εις βάρος του στην Πάτρα ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θέλει σώνει και καλά να μάς φέρει γρηγορότερα σε θέση ευθύνης με την στρατηγική που ακολουθεί». Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ψηφοφόροι της και να λέει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «αν δεν το καταλαβαίνεις τότε είσαι δύο φορές άχρηστος».

Αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα από την επιτροπή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε:

«Εχει διαρραγεί καθέτως και οριζοντίως αυτή η εμπιστοσύνη και η μπάλα παίρνει πλέον και τους επιστήμονες» είπε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έχει εργαλειοποιήσει την επιτροπή που έχει γίνει «σάκος του μποξ». Επανέφερε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής στα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, «ώστε να νιώθουν μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης για τις αποφάσεις τους» αποδίδοντας ωστόσο την μεγαλύτερη ευθύνη στην κυβέρνηση .«Αμφισβητούμε το ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που τής λέει η Επιτροπή» είπε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε τί έγινε με τα εμβόλια και θύμισε ότι ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο ζήτημα της πατέντας ζητώντας και εναλλακτικές πηγές λήψης εμβολίων. «Εγώ δεν κατάλαβα γιατί αποδοκιμάστηκα με αυτόν τον τρόπο από τον πρωθυπουργό και αποδοκιμάζομαι επειδή λέω ότι πρέπει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αξιοποιώντας τις σχέσεις μας με χώρες που παράγουν εμβόλια όπως η  Ρωσία και η Κίνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα γινόμασταν το μαύρο πρόβατο στην ΕΕ όταν η Γερμανία πρώτη αγόρασε 30 εκατομμύρια εμβόλια από Pfizer όπως και άλλες χώρες, Ουγγαρία, Σλοβενία τί έχουν πάθει ακριβώς;»  διερωτήθηκε, διευκρινίζοντας ότι αυτήν την στρατηγική την έθεσε ως plan b. 

Μιλώντας για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αποτελειώνει τη μεσαία τάξη», θύμισε πως για το ότι σήμερα βρισκόμαστε εκτός μνημονίων μεγάλη συμβολή είχε η μεσαία τάξη της χώρας και τόνισε πως «δεν μπορείς να τους λές όσοι επιβιώσατε επιβιώσατε». Τόνισε ότι το ⅓ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απειλείται με λουκέτο και ανακοίνωσε ότι στις 13 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία. Αυτό στηρίζεται σε τρεις άξονες. 

Στη διαγραφή τμήματος του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την covid περίοδο με διαγραφή χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με μεσοσταθμικό κούρεμα και 120 δόσεις. Στην λήψη μέτρων ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με ολιστικό σχέδιο για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα καταργήσει αυτό που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη αναφορά του κ. Πολάκη περί κόμματος δοσίλογων (για τη ΝΔ) είπε ότι δεν θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατίας είναι παράταξη δοσίλογων για να επισημάνει ότι όταν γίνεται πολιτικός διάλογος με σκληρή αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές. «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράταξη του Κουφοντίνα, αυτά είναι ακρότητες» είπε. Μιλώντας για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ στήνει Ειδικό Δικαστήριο για λόγους αντεκδίκησης δηλώνοντας 'περήφανος» για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να εξυγιάνει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Πηγή: ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ