Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων – επιδημιολόγων εξετάζονται όλες οι περιοχές

Petite Perle 300×250

Σε νέα έκτακτη σύσκεψη βρίσκονται αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι. Εξετάζουν μια προς μια τις περιοχές της Ελλάδας και το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού ανά περιφέρεια.

Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, ενώ αύριο Τετάρτη θα κάνουν νέα τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συσκέπτονται με τους επιδημιολόγους και «σκανάρουν» όλες τις περιοχές της Ελλάδας με τα τελευταία δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Εντονος προβληματισμός υπάρχει για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Ξάνθη, ενώ σύμφωνα με την πορεία των κρουσμάτων της τελευταία εβδομάδας οι περιοχές που είναι στο επίκεντρο μελέτης είναι: 
Κοζάνη, Κάλυμνος, Πέλλας, Καστοριά, Αχαϊα, Κιλκίς, Γρεβενά, Κω, Ευρυτανία, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, Κάρπαθος – Κάσος, Σέρρες και Κορινθία.

Σημειώνεται ότι ειδικά για τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη η ανάλυση των λυμάτων είναι δυστυχώς πολύ άσχημη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στον Βόλο υπάρχει επιβάρυνση +112%, στην Ξάνθη +88% και στη Θεσσαλονίκη +56%.

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1.883 στην Ααττική, 1.159 στην Αθήνα, 296 στον Πειραιά και 622 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 751 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 79.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ