«Λαϊκής Συσπείρωση» : Τι θα γίνει με τους ελαστικά εργαζόμενους στην Περιφέρεια Κρήτης;

Petite Perle 300×250

Στην Περιφέρεια Κρήτης εργάζονται, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ),  εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί (και στις 4 ΠΕ) για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της εμφάνισης και της διασποράς του κορωνοϊού και εκτάκτων αναγκών.  Από τους παραπάνω εργαζόμενους  για ορισμένους παρατάθηκαν οι συμβάσεις εργασίας τους μέχρι τη συμπλήρωση συνολικού διαστήματος μέγιστης διάρκειας οκτώ μηνών και κάποιοι εργάζονται με προσωρινή διαταγή έπειτα από αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων.  

Ταυτόχρονα, 228 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ του 2020,  μπαλώνοντας τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις προσωπικού της περιφέρειας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από το ίδιο πρόγραμμα με προσωρινή διαταγή έπειτα από αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων εργάζονται στην περιφέρεια 48 άτομα.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι λίγα από το σύνολο αυτών (πχ εργαζόμενοι με μίσθωση έργου κτλ) που αποδεικνύουν ότι η περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική εμπαιγμού των εργαζόμενων διαχρονικά από τις κυβερνήσεις. Σκόπιμα -παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους και τις Περιφέρειες- απαγορεύουν τις προσλήψεις, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για την «ανακύκλωση» της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Μάλιστα, η διοίκηση της περιφέρειας με πρόσχημα την υποστελέχωση των υπηρεσιών δρομολογεί την ιδιωτικοποίησή τους, με κοστοβόρες αναθέσεις σε τεχνικούς συμβούλους κτλ. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιστρατεύεται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της εργασιακής ομηρίας και έχει επανειλημμένως υποβάλει αίτημα στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας για να μην απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους εργαζόμενους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Είναι απαράδεκτο ενώ η κυβέρνηση-  και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να μην παίρνει μέτρα για την προστασία του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι χωρίς να έχουν τα βασικά προς το ζην και η  περιφέρεια να συνεχίζει την κοροϊδία των συμβασιούχων  εργαζόμενων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ