Απεργούν σήμερα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών πανελλαδικά

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Απεργία σήμερα από τους παραγωγούς των λαΐκών αγορών πανελλαδικά και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τη Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η διαμαρτυρία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και ειδικότερα το σημείο που δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές και να προκηρύσουν τις άδειες των παραγωγών.

Επίσης διαφωνούν με τη ρύθμιση με την οποία δεν αναθεωρείται η άδειά τους, αν δεν πουλήσουν το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6) κι τέλος αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι οι παραγωγοί επιζητούν τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...