Μπορούσε τη νίκη στη Ρόδο ο Εργοτέλης 1-1 με Διαγόρα

Petite Perle 300×250

Ο Εργοτέλης παρουσίασε δύο πρόσωπα στη Ρόδο και ενώ στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός και προηγήθηκε του Διαγόρα με γκολ του Μανουσάκη, στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 58΄ τελικά αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 και έχασε μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες.

Στο 13΄ ο Μανουσάκης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ταουσιάνη, ωστόσο το γκολ του Κονέ στο 53΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 58… Ως αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν και άλλο έδαφος και έπεσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο Εργοτέλης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε την διάθεσή του να κυριαρχήσει στην αναμέτρηση. Μόλις στο 2΄ ο Κόνραντ μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Μανουσάκη, ωστόσο οι αμυντικοί έδιωξαν τελευταία στιγμή, πριν ο Ολλανδός του Εργοτέλη γίνει απειλητικός.

Ο Διαγόρας απείλησε στο 10΄ με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντορίβα, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κατσιμήτρου.

Στο 13΄ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον Εργοτέλη. Ο Μανουσάκης πήρα τη μπάλα μακριά έξω από την περιοχή γύρισε προς την εστία και εξαπέλυσε ένα ξαφνικό σουτ, με τον Τσέλιο να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης, τη μπάλα να σκάει μπροστά του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Εργοτέλη και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να βρουν και δεύτερο γκολ. Στο 24΄ ο Μανουσάκης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε μία σέντρα, ωστόσο η κεφαλιά του Κόνραντ από καλή θέση δεν ήταν καλή και η ευκαιρία πέρασε.

Το κέντρο του Εργοτέλη έκανε εξαιρετική δουλειά, μην επιτρέποντας στον Διαγόρα να αναπτυχθεί ενώ η πίεση ψηλά έφερε και ευκαιρίες αντεπίθεσης. Σε μία από αυτές ο Κόνραντ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση από τα αριστερά, ωστόσο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Η συνέχεια είχε αντίστοιχη εικόνα με τον Διαγόρα να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να αναπτυχθεί και τον Εργοτέλη να κρατάει με ευκολία το 0-1. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 40ο λεπτό όταν ο Μανουσάκης πήρε την μπάλα από τον Κωστανάσιο, γύρισε προς την εστία ωστόσο το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Ως αποτέλεσμα το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και ο Εργοτέλης οδηγήθηκε απόλυτα δίκαια προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Ο Διαγόρας μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και από τα πρώτα κιόλας λεπτά ανέβασε την πίεσή του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτή ήρθε μόλις στο 54ο λεπτό όταν μετά από μία πολύ όμορφη ομαδική ενέργεια ο Μπαστακός έκανε μία σκαφτή μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Κάκκο έκανε μία κεφαλιά πάσα και ο Κονέ με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κατσιμήτρο και έκανε το 1-1.

Και ενώ ο Διαγόρας είχε πάρει την υπεροχή στον αγώνα μόλις 5 λεπτά αργότερα ο Κωστούλας έκανε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Κατσούρι αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο Εργοτέλης παρά την αριθμητική του υπεροχή δυσκολευόταν αρκετά να δημιουργήσει, ωστόσο στο 66΄ απείλησε με τον Μπουτσάκη ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Τσέλιο ωστόσο να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει.

Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση με τον Εργοτέλη να μην μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Διαγόρα, που όπως ήταν λογικό μετά την αποβολή προσπαθούσε να κρατήσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Παρά τις όποιες προσπάθειες ωστόσο το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε με τον Διαγόρα να παίρνει σπουδαίο βαθμό όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και τον Εργοτέλη να χάνει τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες.

Με αυτό το βαθμό ο Εργοτέλης ανέβηκε στο +4 από την 7η Παναχαϊκή, ωστόσο έπεσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού λίγο νωρίτερα τα Χανιά επικράτησαν του ΟΦΙ στο κρητικό ντέρμπι και προσπέρασε την ομάδα του Ταουσιάνη στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ποζατζίδης, Κατσούρι(67΄ Μποτέ), Πέϊος, Τσέλιος, Μπουτσάκης(67΄ Κόατνεγκ), Κωστανάσιος(56΄ Μπουρσέλης), Μανουσάκης, Κόναρντ(83΄ Πατρινός)

Διαγόρας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κάκκο(62΄ Μανωλάκης), Λινάρδος, Σελινιωτάκης, Κοντοχρήστος, Μασούρας, Μπαστακός(62΄ Αθανασίου), Κωστούλας, Άλαεζ, Ντοβιράλ

grandsport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ