Εξαρθρώθηκε σπείρα που με 128.000 αναβολικά σκευάσματα ενώ κατασχέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων υπερβαίνει το ποσό των 170.000 ευρώ

Σπείρα διεθνικού χαρακτήρα, που διακινούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 6 Απριλίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για όπλα.

Ως προς την επικινδυνότητα των σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων, ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της.

07042021doa001

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σκευασμάτων με παράνομες αναβολικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών. Όσον αφορά την διακίνηση των αναβολικών, γινόταν με αυτοκίνητο ή με δέματα, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

07042021doa002

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, 46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών, 3 χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια, πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες, σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 950 ευρώ και 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 7 μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, πλήθος εγγράφων, χειρόγραφων σημειώσεων και σφραγίδων εταιρειών, καθώς και 5,6 γραμμάρια κάνναβη.

07042021doa003

Η ΕΛΑΣ εκτιμάει ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων υπερβαίνει το ποσό των 170.000 ευρώ.

Σχετικά με τα όπλα που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

07042021doa004

πηγή: www.protothema.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...