Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Μάξιμος Σενετάκης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι αποζημιώσεις αγροτών λόγω της ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία, η απόσταξη κρίσης και οι δασικοί χάρτες, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.


Ο κ. Σενετάκης θέλησε να ενημερωθεί για το θέμα της απόσταξης κρίσης που απασχολεί τους αγρότες του νομού για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις για τα ποσά και τον τρόπο που θα καταβληθούν.

Ο βουλευτής μετέφερε επίσης την ανησυχία πολλών ιδιοκτητών γης μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Το θέμα, όπως είπε ο υπουργός, παρακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του, καθώς σχετίζεται άμεσα με παραγωγούς που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις.


Όπως ήταν φυσικό, οι επιπτώσεις της πανδημίας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης. O κ. Λιβανός είπε στον κ. Σενετάκη ότι τα αιτήματα για αποζημιώσεις λόγω του Covid ανέρχονται στα 200 εκ. €. 


Όλα αυτά τα αιτήματα έχουν αξιολογηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου, έχει γίνει η τεκμηρίωση των σχετικών φακέλων, οι φάκελοι έχουν σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα ποσά των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν και τους δικαιούχους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...