Βεβαίωση μετακίνησης 8/4: Το νέο έντυπο από σήμερα με διάρκεια δύο εβδομάδων

Petite Perle 300×250

Νέα βεβαίωση μετακίνησης χρειάζονται από σήμερα οι εργαζόμενοι, ώστε να μετακινούνται κατά την διάρκεια του lockdown.

Συγκεκριμένα, το καινούργιο έντυπο έχει διάρκεια ισχύος έως και δεκατέσσερις ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης. Παράλληλα, η βεβαίωση μετακίνησης που εκδίδεται μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8/4 έως και 30/4, έχει λήξη ισχύος την 30/4.

Επίσης, η βεβαίωση αφορά εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιτηδευματίες και μέλη οργάνων διοίκησης.

Σημειώνεται, ότι οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση – εργοδότη.

Με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ