ΥΠ.ΕΣ.: Αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου η ερμηνεία για το “Εκλογές 2021”

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Κατηγορηματικά «όχι» στο σενάριο για πρόωρες εκλογές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, στη σελίδα του γράφει «εκλογές 2021».

«Τροφή» στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, εντός του 2021, δίνει το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς στη σελίδα του «Μάθε που ψηφίζεις», στην οποία οι πολίτες μπορούν να μάθουν τα εκλογικά τμήματα στα οποία ανήκουν, γράφει «Εκλογές 2021».

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αυτό συμβαίνει μόλις μερικές ώρες μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο STAR, κατά τη διάρκεια της οποίας διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάριο περί πρόωρων εκλογών.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο, με τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν φωτιά, όπως τώρα.

Το πιθανότερο σενάριο, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται απλά για δοκιμές που κάνουν οι τεχνικοί της ιστοσελίδας.

Με δελτίο Τύπου το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για την διαχείριση της ιστοθέσης του υπουργείου Εσωτερικών σιωπηλά διόρθωσαν την αναφορά σε «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» που υπήρχε στην πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις», λίγη ώρα μετά την ανάρτηση θέματος.

«Συγγνώμη λάθος» είπε τελικά το ΥΠΕΣ

Με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε νωρίς το μεσημέρι από το υπουργείο Εσωτερικών, δόθηκαν τελικά κάποιες «Διευκρινίσεις σχετικά με σφάλμα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ “Μάθε που ψηφίζεις”».

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις» στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος «Εκλογές 2021» επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών. 

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...