«Η λογοτεχνία αλλιώς»: 1η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Tην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας, υπό τον τίτλο «Η λογοτεχνία αλλιώς», διοργανώνουν διαδικτυακά, στις 15 και 16 Απριλίου, το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 170 μαθητές από 22 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 46 εκπαιδευτικοί και 50 εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Μέσα από τη συνάντηση θα δοθεί βήμα στους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν μεταξύ άλλων τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο Λύκειο σήμερα, τη διδασκαλία της ποίησης, τον ρόλο του αναγνώστη, του συγγραφέα και του δασκάλου στη διδασκαλία της λογοτεχνίας, τη δημιουργική γραφή, τους ξένους κλασικούς, το βιβλίο στη φαντασμαγορία των νέων τεχνολογιών, τις Σύγχρονες Οδύσσειες και απαγορευμένα κείμενα, τη λογοτεχνία στο πανί και στη σκηνή.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση μέσα από τον σύνδεσμο https://www.livemedia.gr/logoallios21

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...