Εξαγγελλίες Λευτέρη Αυγενάκη για τα έργα πνοής στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Ιστορική μέρα για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς ο συντοπίτης μας,Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του όπως είχε εξαγγείλει ένα χρόνο πριν στους δημότες του Ηρακλείου και την αθλητική οικογένεια του ΕΑΚΗ, παρουσιάζοντας μέρος των μελετών που σήμερα έχουν πλέον ολοκληρωθεί και που θα προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή προς υλοποίηση.

Με την υπ'αριθ. 42619/09-04-2021 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατόπιν προτάσεως του Υφυπουργού Αθλητισμού εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 του έργου «Επέκταση Κολυμβητικών Εγκαταστάσεων & Προσθήκη Βοηθητικών Υποδομών Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου» ποσού 7.680.000,00€ και του έργου «Κλειστό Προπονητήριο και Λοιπές Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Ηρακλείου» ποσού 4.555.000,00€, έργα συνολικού ύψους 12.235.000,00 ευρώ.

Έργα πνοής που καλύπτουν από άκρη σε άκρη όλες μας τις εγκαταστάσεις: νέα κλειστή πισίνα 33x25m, πλήρης ανακαίνιση της υφιστάμενης κολυμβητικής δεξαμενής 50m, κλειστό προπονητήριο μπάσκετ-βόλεϊ, γήπεδα τένις, γήπεδο beachvolley, γήπεδο 3on3, πίστα skateboard, κοινόχρηστοι χώροι, αναψυκτήρια, χώρους γραφείων, καθώς και έργα ενεργειακής αναβάθμισης.

Έργα που θα αναβαθμίσουν το Ηράκλειο αλλά και την ποιότητα άθλησης, καθιστώντας την πόλη μας ως ένα παγκόσμιο αθλητικό προορισμό. Τα έργα αυτά θα έρθουν να συμπληρώσουν τις εργασίες ανακαίνισης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Κολυμβητήριο,  προϋπολογισμού 300.000,00€ περίπου, το οποίο μετά από πολλές δεκαετίες άλλαξε στο σύνολό του και θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους,τα Αθλητικά Σωματεία, τους Αθλητές, τους γονείς και τους αθλούμενους, αλλά και όλους τους Ηρακλειώτες, του είμαστε ευγνώμονες και δεν έχουμε παρά να του πούμε έναμεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ένα ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή αφουγκράστηκε τις ανάγκες του παραμελημένου μέχρι και σήμερα ΕΑΚ Ηρακλείου.

Τα έργα μαζί με αυτά που μέχρι και σήμερα έχουμε υλοποιήσει θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΑΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ