Θρήνος σε Κρήτη και Κέρκυρα για την Κορίνα

Petite Perle 300×250

"Έσβησε" στη Γαύδο που τόσο πολύ αγάπησε

Θρήνος για τη νεαρή κοπέλα, την Κορίνα Λ., που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τροχαίο στη Γαύδο που τόσο πολύ αγάπησε.

Η άτυχη κοπέλα είχε καταγωγή από την Κέρκυρα και σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Αρχιτεκτονική σχολή ενώ έτρεφε μεγάλη αγάπη για το νησί της Γαύδου.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε την αγωνία της για το μέλλον του ακριτικού νησιού, γράφοντας:

«Καλημέρα σε όλους, απ΄ το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον 'Αλλο και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτέκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο».

Πριν από έναν χρόνο, μάλιστα, είχε παρουσιάσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός: μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο»

Τι αναφέρει ο Δήμος Γαύδου

«Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Γαύδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα όταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν η άτυχη γυναίκα κι ένας ακόμα άνδρας ξέφυγε της πορείας του στην περιοχή Βαθύ Σελί και έπεσε σε γκρεμό.

Λίγο πριν την πτώση ο άνδρας κατάφερε και βγήκε από το όχημα ενώ η γυναίκα εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια στον γκρεμό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις του νησιού που έσπευσαν για βοήθεια ωστόσο χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κατέβουν στο γκρεμό.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ακριτικού νησιού και ευτυχώς, φέρει, ελαφρά τραύματα.

Την Κυριακή ελικόπτερο που μετέφερε άνδρες της ΕΜΑΚ προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Γαύδου, ώστε οι ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες να συνδράμουν στην επιχείρηση ανάσυρσης της σορού της άτυχης κοπέλας.

Η νεαρή κοπέλα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο του ατυχήματος περιμένοντας να σηκωθεί το ελικόπτερο που θα μετέφερε τα συνεργεία διασωστών, το οποίο τελικά σηκώθηκε από το Ηράκλειο λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Δυστυχώς, τα τραύματά της ήταν βαρύτατα ενώ στο σημείο κατάφερε να φτάσει ο γιατρός της Γαύδου που δυστυχώς διαπίστωσε πως η γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ