Υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Petite Perle 300×250

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου:

Μετά τις συνεχείς επαναλαμβανόμενες και χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις και διαπραγματεύσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου με την Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου , το σωματείο μας με σύννομες ενέργειες αιτήθηκε την διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ.

Aπό τις υπηρεσίες του ΟΜΕΔ κατατέθηκε πρόταση -σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσω της Μεσολαβήτριας .

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και από τα 2 μέρη και σήμερα 13 Απριλίου 2021 συνυπογράψαμε την νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η νέα Σύμβαση διατηρεί τους όρους αμοιβής των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου όπως είχαν διατυπωθεί στην τελευταία Σύμβαση , ρυθμίζει τους όρους εργασίας , διασφαλίζει Θεσμικά δικαιώματα όπως τη μεταφορά των εργαζομένων από τον τόπο κατοικίας τους στον χώρο εργασίας, επιδόματα, επαναπρόσληψη κλπ.

Με κοινή μας αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας ζητούμε η νέα Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να κηρυχτεί ως Γενικώς Υποχρεωτική προκειμένου τη δίκαιη στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ