Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα του Γαζίου

Petite Perle 300×250

Αγορές με το χρονόμετρο και το σταγονόμετρο

Μουδιασμένη εμφανίστηκε η αγορά του Γαζίου κατά την πρώτη εβδομάδα επανεκκίνησης του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες οι πολίτες βγήκαν φειδωλά να κάνουν τις πρώτες αγορές τους, χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα με τα ραντεβού, παρά τη σύγχυση της ταυτόχρονης λειτουργίας του διπλού μοντέλου (click in shop και click away), ειδικά σε ό,τι αφορά τους τρόπους πληρωμής που επιτρέπονται σε κάθε περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση των αγορών με το μοντέλο click in shop ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει είτε με μετρητά είτε με κάρτα, ενώ στην περίπτωση των αγορών με το μοντέλο click away, ο καταναλωτής είτε θα πρέπει να έχει προεξοφλήσει ηλεκτρονικά την παραγγελία του, είτε να την πληρώσει μόνο μέσω κάρτας κατά την παραλαβή της έξω από το κατάστημα.

Οι αγορές ωστόσο εντός του καταστήματος με βάση το χρονικό όριο των τριών ωρών είναι ακόμη ένα μπέρδεμα, καθώς οι πολίτες δεν έχουν άπλετο χρόνο να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους, αφού οι καταστηματάρχες και πελάτες λειτουργούν με το χρονόμετρο στο χέρι.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος Μενέλαος Σκουλούδης δηλώνει στη Φωνή του Μαλεβιζίου ότι το κατάστημά του λειτουργεί με τη μέθοδο Click in shop που σημαίνει ότι οι πελάτες κλείνουν ραντεβού και μπαίνουν εντός κανονικά. Όπως αναφέρει χρησιμοποιούνται όλα τα προστατευτικά μέσα όπως μάσκες, αντισηπτικά και προϊόντα απολύμανσης του χώρου. Επίσης αναφέρει ότι τα ραντεβού κλείνονται ανά 30 λεπτά και έτσι ο πελάτης έχει μισή ώρα στη διάθεσή του για να κάνει τις αγορές τους.

Να σημειωθεί ότι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λειτουργούν επίσης με το χρονόμετρο.
Οι αλυσίδες Κωτσόβολος, Jumbo, Intersport και Public έχoυν θέσει μέγιστο χρόνο της επίσκεψης στο κατάστημα τα 30 λεπτά, ενώ η Cosmosport και το "Πλαίσιο" έχει ορίσει ως μέγιστο χρόνο παραμονής στο κατάστημα τα 20 λεπτά.

Ελπίδες για αύξηση της κίνησης

Η εικόνα ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς το άνοιγμα του λιανεμπορίου συνέδεσε με την αλλαγή του καιρού και την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και την περίοδο λίγο πριν το Πάσχα. Έτσι οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει αυξημένη κίνηση και θα πέσει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον αγοραστικό. Ελπίζω όμως ότι η αγορά θα ανακάμψει και θα βρει τους ρυθμούς της κοντά στην περίοδο του Πάσχα. Για να ανακάμψει όμως η αγορά πρέπει ο κόσμος να βρει το ενδιαφέρον του που σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι κλάδοι της Οικονομίας όπως Εστίαση, Τουρισμός και κοινωνικές εκδηλώσεις», αναφέρει στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο καταστηματάρχης Γιώργος Σαπουντζής.

Ο κ. Σκουλούδης τονίζει ότι «Είναι ένα μεταβατικό στάδιο των καταστημάτων. Τώρα ξεκινήσαμε και παραλαμβάνουμε τα ανοιξιάτικα εμπορεύματα και ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά».

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει ο φόβος να ξανακλείσουν τα καταστήματα λέγοντας ότι «αφού άνοιξε με τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο, δεν θεωρώ ότι θα ξαναπάμε σε κλείσιμο».

Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες την τιμητική τους θα έχουν τα καταστήματα παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αλλά και παιχνιδιών και αγοράς λαμπάδων, όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση σε σχέση με την περυσινή περίοδο, όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και οι πολίτες έκαναν τις αγορές του μέσω e-shop, που τα περισσότερα καταστήματα του Γαζίου δεν διέθεταν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ