Μήνυση σε διευθυντή σχολείου για τα self test

Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πρόκειται για έξι μεμονωμένους γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν σε αγωγές, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδός τους στο σχολείο, καθώς η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη. Μάλιστα ανέφεραν ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι, ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαζανός.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γαζανός, «εμείς ως Δευτεροβάθμια επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε».

Σε κάθε περίπτωση, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ, όλες τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ