Σωκράτης Βαρδάκης: «Όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά απέναντι στον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση»

Petite Perle 300×250

Συναντήσεις με επίκεντρο τις εξελίξεις στα εργασιακά, πραγματοποίησε ο  βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.) κ. Στέλιο Βοργιά και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και αντιπρόσωπο της Π.Ο.Ε.Ε.Τ. κ. Νίκο Κοκολάκη και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και μέλος της Π.Ο.Ε.Ε.Τ. κ. Γιώργο Κοφινάκη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βοργιάς, «Αναμφίβολα ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποία η ανεργία καλπάζει. Η κυβέρνηση νομοθετεί και λαμβάνει μέτρα τα οποία θίγουν τον εργάτη. Οι υπερωρίες δε θα πληρώνονται, ειδικά στον χώρο των βιομηχανιών. Είναι προκλητική μια τέτοια στάση. Και είναι πιο προκλητική η στάση να δημιουργεί πρόβλημα στις ήδη απορρυθμισμένες σχέσεις. Όταν δεν μπορούσε να ελεγχθεί επίσημα το ζήτημα της αποζημίωσης της υπερωρίας του 8ώρου, σκεφτείτε τι θα γίνει τώρα που επίσημα νομοθετείται το 12ωρο. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης. Θεωρούμε εντελώς ανήθικη τη στάση της κυβέρνησης, και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή που πρέπει να μας χαρακτηρίζει η ομοφωνία ως προς την καταπολέμηση της μάστιγας της πανδημίας. Η κυβέρνηση περνάει αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους»

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Η. ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι τα Εργατικά Κέντρα, αποφάσισαν να εντείνουν τον αγώνα τους, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα,  που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και θα έχουν στο πλευρό τους όλους εμάς, μέχρι να καταλήξει αυτό το νομοσχέδιο εκεί που ανήκει, στον κάλαθο των αχρήστων.

Από την πλευρά του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τόσο ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κοκολάκης όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κοφινάκης, μετέφεραν στον κ. Βαρδάκη την αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων στον τουρισμό, καθώς υπάρχουν οικογένειες που εργάζονται στον κλάδο, οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, ακόμη και τις βασικές ανάγκες τους σε τρόφιμα, αλλά κινδυνεύουν και να χάσουν τα σπίτια τους, καθώς οι δανειακές υποχρεώσεις τρέχουν.

Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε ότι απαιτείται ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία και αναφέρθηκε στην υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία πρέπει, όπως είπε, να τηρηθεί από όλους τους εργοδότες.

Επίσης, όπως ενημερώθηκε ο κ. Βαρδάκης, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατέθεσε αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, με την οποία ζητά η νέα Τοπική  Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας να κηρυχθεί ως Γενικώς Υποχρεωτική.

Ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τόσο τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η., όσο και  τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τουρισμό, ότι θα είναι δίπλα τους, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Επίσης δήλωσε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα πιέσει, για να κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική η τοπική συλλογική σύμβαση. «Το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση θα λάβει τη δυναμική απάντηση του κόσμου της εργασίας, εάν αποτολμήσει να φέρει αυτές τις αντικοινωνικές ρυθμίσεις στη Βουλή. Εμείς, από την πλευρά μας, θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των νέων, των οποίων αυτή η κυβέρνηση συστηματικά υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον τους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υιοθετώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πανελλαδικό επίπεδο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Τρίτη 20 Απριλίου  και ώρα 11.00 στο Εργατικό κέντρο στο Ηράκλειο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ