Τουρισμός: 6 στους 10 θα ταξιδέψουν μόνο αν έχουν εμβολιαστεί -Τι δείχνει έρευνα της Booking

Μια μεγάλη έρευνα για τις τάσεις που καταγράφονται στο πεδίο του τουρισμού, εν όψει του καλοκαιριού, δημοσιοποίησε το ταξιδιωτικό πρακτορείο της Booking.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 28.000 ταξιδιώτες από 28 πόλεις και περιοχές και οι απαντήσεις τους αποκαλύπτουν την αισιοδοξία, τις ανησυχίες, αλλά και την προσμονή των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι που έρχεται, αλλά και για το 2021, γενικότερα. Είναι τέτοια η λαχτάρα των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα της Booking, ώστε πάνω από 7 στους 10 να δηλώνουν ότι είναι πιο σημαντικό ένα ταξίδι το 2021 από το να βρουν την… αληθινή αγάπη.

Τουρισμός: Τι δείχνει μεγάλη έρευνα της Booking για το καλοκαίρι

«Ο αντίκτυπος που είχε η πανδημία του κορωνοϊού στις ζωές μας έκανε την περυσινή χρονιά μια από τις πλέον δύσκολες. Η τήρηση των αποστάσεων και η οδηγία για να μένουμε σπίτι ήταν κομμάτι της νέας κανονικότητας. Μπορεί να έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες, όμως η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η όρεξή μας να ανακαλύψουμε τον κόσμο παραμένει αναλλοίωτη και πως μετά από μήνες περιορισμών, οι ταξιδιώτες αρχίζουν να βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ, λόγω των εμβολίων και την ανάπτυξη πρωτοποριακών ιατρικών μεθόδων στη μάχη κατά του κορωνοϊού» αναφέρουν αρχικά οι συντάκτες της έρευνας της Booking. 

«Κλειδί» τα εμβόλια για τον τουρισμό

Σύμφωνα με την έρευνα, δυο στους τρεις ταξιδιώτες (66%) νιώθουν πιο αισιόδοξοι για την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι εντός του 2021, κυρίως λόγω των εμβολίων. Ο ίδιος αριθμός (66%) δηλώνει ότι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το 2020 εκτόξευσε την όρεξή τους για ταξίδια το 2021. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκδήλωσαν τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια, με το 59% να αναφέρει ότι δεν θα ταξιδέψει αν δεν έχει πρώτα εμβολιαστεί. Το ποσοστό αυτό μάλιστα ανεβαίνει στο 68% για όσους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μόνο σε χώρες όπου «τρέχουν» εμβολιαστικά προγράμματα. Το 41% πάντως παραμένει σκεπτικό για το κατά πόσο οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στο να γίνουν ασφαλέστερα τα ταξίδια. 

Πιο σημαντικά τα ταξίδια από την… αληθινή αγάπη!

Οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν το 2020 διαδραμάτισε επιβαρυντικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής τους. Το 48% επισήμανε ότι η συνθήκη αυτή είχε κόστος στη ψυχολογία τους και το 47% δήλωσε ότι ένιωθε φυλακισμένο στο ίδιο του το σπίτι, λόγω των περιορισμών. 

Το 64% υποστηρίζει ότι τα ταξίδια είναι πιο σημαντικά σήμερα απ' ό,τι ήταν προ της πανδημίας. «Τόσο πολύ που για σχεδόν τρεις στους τέσσερις (71%) θα δήλωναν ότι προτιμούν να πάνε διακοπές το 2021 από το να βρουν την αληθινή αγάπη» τονίζεται στο συγκεκριμένο σημείο της έρευνας. Το 66% μάλιστα δήλωσε ότι βάζει τα ταξίδια μπροστά από την επιτυχία στη δουλειά, όπως μια προαγωγή.

Σε ό,τι αφορά το φετινό καλοκαίρι; Πάνω από 6 στους 10 (61%) λέει ότι είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνει διακοπές σε… παραλιακό προορισμό. Το 23%, κάπως πιο συγκρατημένο, υποστηρίζει ότι θα επισκεφθεί παραλία ή έναν προορισμό για spa όταν θα είναι ασφαλές. Τέλος, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, σε συντριπτικό ποσοστό (95%) επισήμαναν ότι πρέπει να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος μέσω κυβερνητικών μέτρων στήριξης. 

ΠΗΓΗ ECONOMISTAS

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ