Αρπάχτηκαν σε έντονο ύφος Δένδιας και Τσαβούσογλου

Petite Perle 300×250

Προκλητικός και εκτός ορίων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Ο Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν, ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου που τον προσκάλεσε στο δείπνο ιφτάρ, ενώ μετέφερε τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη του ραμαζανιού.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επέπληξε την τουρκική κυβέρνηση για την παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο, αλλά και για τα fake news σχετικά με το μεταναστευτικό και ξεκίνησε η κόντρα των δύο ανδρών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε τον λόγο και απάντησε λέγοντας πως στην πρωτολογία του δεν έκανε προκλητικές δηλώσεις, αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ το έπραξε. «Δεν δεχόμαστε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας ανταπάντησε λέγοντας: «Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μεβλούτ που μου επιτρέπεις να απαντήσω. Οι συνεργάτες σου φαντάζομαι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Η Τουρκία παραβίασε κυριαρχικά δικαιώματα. Όσο για τη μειονότητα, είναι μουσουλμανική, δεν το λέμε εμείς, το λέει η συνθήκη της Λωζάνης. Αρέσει, δεν αρέσει στην Τουρκία, αυτό λέει. Τέλος για το μεταναστευτικό δεν θα έπρεπε η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ