O Δένδιας συναντήθηκε με Ερντογάν και Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Petite Perle 300×250

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας, καθώς ξεκίνησε στις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο Τούρκος ομόλογος του Δένδια, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίον ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε αμέσως μετά κατ' ιδίαν συνάντηση, η οποία άρχισε στις 16:30, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Στην ατζέντα της συνομιλίας Δένδια – Τσαβούσογλου βρίσκονται, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Τον Νίκο Δένδια συνοδεύουν στην Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Στο Ανατολικό Αιγαίο το Barbaros

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διπλωματικές επαφές των δύο χωρών και λαμβάνουν χώρα οι συναντήσεις του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας, το ερευνητικό πλοίο Barbaros πραγματοποιεί… βόλτα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Marine Traffic, μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης το εν λόγω πλοίο βρισκόταν δυτικά της Χίου, με κατεύθυνση νότια.

πηγή: www.documentonews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ