Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου από το ηφαίστειο Σουφριέρ πάνω από την Ιταλία και την Ελλάδα την Παρασκευή

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στις 9 Απριλίου, το ηφαίστειο Σουφριέρ, στο νησί του Αγίου Βικεντίου της Καραϊβικής, προκάλεσε μια πολύ βίαιη εκρηκτική έκρηξη, ακολουθούμενη από πολλές εκρήξεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Το νησί είναι καλυμμένο με τεράστιες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας, οι οποίες έχουν φτάσει ακόμα και σε γειτονικά νησιά, όπως είναι τα νησιά Μπαρμπάντος που βρίσκονται 150 χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Βικέντιο.

“Η εκρηκτική στήλη τέφρας έφτασε τα 17 χιλιόμετρα σε ύψος με την θερμοκρασία στην κορυφή να βρίσκεται στους -89°C. Το σύννεφο χαρακτηρίστηκε επίσης από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα “, εξηγεί ο Ντανιέλ Μπιανκίνο, που είναι φυσικός και ειδικός στη μετεωρολογία. Όπως δήλωσε ήδη στο MeteoWeb πρίν από λίγο : “το διοξείδιο του θείου (SO2) έχει διασχίσει τον Ατλαντικό και θα φτάσει στην Κεντρική Μεσόγειο εντός 2 ημερών, επηρεάζοντας επίσης μεγάλο μέρος της Ιταλίας και της Ελλάδας.”

Πηγή: Meteoweb.eu

Μετάφραση: Φραγκούλη Μαρία για το Meteo24news.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...