Τροχαίο στη Γαύδο: «To αυτοκίνητο δεν ήταν σταματημένο» – Τι υποστηρίζει η οικογένεια της Κορίνας

Petite Perle 300×250

«Το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε στην 2α ταχύτητα, που σημαίνει πως ήταν εν κινήσει. Αν υποθέσουμε πως ήταν ακινητοποιημένο, δεν είναι δυνατό να κινηθεί ακόμα κι αν λυθεί το χειρόφρενο. Αναμένω πλέον τις αποδείξεις», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Μάχη προκειμένου να αποδειχτεί πως στο μοιραίο αυτοκίνητο που επέβαινε η αδικοχαμένη Κορίνα Λαβράνου βρισκόταν εν κινήσει και όχι σταματημένο στη θέση Βαθύ Σέλι στη Γαύδο, δίνει η οικογένεια της 28χρονης, η οποία δεν πιστεύει λέξη από τα όσα ισχυρίζεται ο 40χρονος οδηγός στις καταθέσεις του.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Φίλιππος Σκαμπαρδώνης οι έρευνες δεν πρέπει να σταματήσουν μέχρι να λάμψη η αλήθεια:

«Όλα βαίνουν προς το τροχαίο, λίγο χρόνο θέλει ακόμα για να ξεδιαλύνει το όλο ζήτημα. Περιμένουμε και τις τοξικολογικές, καθώς και άλλα που θα μας οδηγήσουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Το αυτοκίνητο ήταν 100% εν κινήσει. Το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε στην 2α ταχύτητα, που σημαίνει πως ήταν εν κινήσει. Αν υποθέσουμε πως ήταν ακινητοποιημένο, δεν είναι δυνατό να κινηθεί ακόμα κι αν λυθεί το χειρόφρενο. Αναμένω πλέον τις αποδείξεις».

Η οικογένεια θεωρεί πως από την υπαιτιότητα κάποιων η Κορίνα έχασε την δεύτερη ευκαιρία που είχε στη ζωή:

«Η οικογένεια αυτή την στιγμή είναι βυθισμένη στον πόνο και στη θλίψη και κάνει προσπάθειες να συνέλθει. Παρακολουθούμε όλες τις έρευνες εκ του σύνεγγυς και αμφισβητούμε με δεδομένα πρωτίστως τον υπαίτιο του ατυχήματος και αφετέρου όλους εκείνους που έκαναν τα πάντα για να μην σωθεί το κορίτσι. Στις έξι το πρωί είχαν ενημερωθεί οι πάντες η αστυνομία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η έκτακτης ανάγκη και μέχρι που ξεψύχησε το κορίτσι δεν εμφανίστηκε κανένας ούτε καν ο τοπικός γιατρός», αναφέρει και ο δικηγόρος Φίλιππος Σκαμπαρδώνης και προσθέτει:

«Οι συνθήκες που έλαβε χώρα το τροχαίο είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης το άλλο είναι των σωστικών συνεργείων. Θέλω να μάθω το όνομα εκείνου που δίνει εντολή να σηκωθεί το ελικόπτερο στις 12 το μεσημέρι και ποιος δεν έδωσε την εντολή στις 7 το πρωί. Το ελικόπτερο μπορούσε να βοηθήσει, ωστόσο με εντολή κάποιου δεν βοήθησε. Το κορίτσι αν είχε τον χρόνο θα του δυνόταν μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή γιατί υπήρχαν οι δυνατότητες».

Ο δικηγόρος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στα Χανιά για λογαριασμό της οικογένειας:

«Ο πρώτος που βρέθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όταν πήγαν τον οδηγό του αυτοκινήτου ήμουν εγώ. Έμεινα δυο μέρες στα Χανιά και πήγα παντού, γι' αυτό και θεωρώ λέξη προς λέξη από τα όσα έχει ισχυριστεί έωλα και μη αξιόπιστα. Λέει ψέματα, ωστόσο δεν αποκλείω και τα απίθανα σενάρια».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ