Συνάντηση μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα αυτή που έγινε στο Τοπικό Γαζίου για την ανάπλαση στην "καρδιά" της πόλης

Petite Perle 300×250

Η ανάπλαση για τον κεντρικό δρόμο του Γαζίου – από την οδό Μακεδονίας μέχρι τον Άγιο Νικόλαο- που έχει τεθεί σε ψηφιακή διαβούλευση και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών που θέτουν διάφορα ζητήματα με κύριο την ύπαρξη περισσότερων θέσεων στάθμευσης για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πελάτες τους, απασχόλησε και το τοπικό Γαζίου σε συνάντηση των μελών που έγινε με την παρουσία του Δημάρχου το βράδυ της Πέμπτης.

Τη συνάντηση ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός αν και ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Παρασύρης ανέφερε ότι αυτή θα γινόταν ωστόσο, ανέμενε να περάσουν ορισμένες ημέρες για να καταγραφούν οι απόψεις από τους πολίτες.

Πέρα από το διαδικαστικό η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα διπλής σημασίας.

Αφενός να ενημερωθούν τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση , αλλά και τον Δήμαρχο που πήγε λίγο αργότερα, αφετέρου να συζητήσουν αυτά που τους μεταφέρουν οι πολίτες θετικά και αρνητικά. Βέβαια η κουβέντα στάθηκε στις αντιδράσεις και στις ιδιομορφίες του Γαζίου.

Η αγορά είναι ζωντανό κύτταρο και ένας λόγος της επιλογής της, είναι ότι υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

"Αν αυτό αλλάξει πως θα επηρεαστεί η αγοραστική κίνηση; " αυτό είναι ένα ερώτημα που μεταφέρθηκε και ένα ερώτημα που ζητάει μια απάντηση.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου ανέφερε ότι ακριβώς αυτό επιχειρείται να συνδυαστεί. Να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και να διατηρηθεί το επιχειρείν. Είπε επίσης ότι αυτός είναι ο σκοπός της διαβούλευσης να τεθούν οι απόψεις και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αν κριθεί ότι αυτό αναγκαίο.

Ο κ. Γιάννης Κοτσυφός είπε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι απόψεις των εμπόρων και να προβλεφθούν σε κάθε περίπτωση περισσότεροι χώροι στάσης οχημάτων αλλά και χώροι φόρτωσης εκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Το θέμα αυτό πιθανότατα θα απασχολήσει και άλλη συνάντηση του Τοπικού τις επόμενες ημέρες.

Και οι δύο κάλεσαν τους εμπόρους να πάρουν μέρος στη διαβούλευση.

Υπάρχει η πληροφορία ότι αντιπροσωπεία των εμπόρων θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο την επόμενη εβδομάδα για αυτό το θέμα, και αναμένουν αυτή τη συνάντηση για να προχωρήσουν σε νέα συνεδρίαση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ