Δεν υπήρχε επέμβαση της αστυνομίας στο κορωνοπάρτυ της Κυψέλης με τα 3.000 άτομα

Petite Perle 300×250

Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από το ολονύχτιο κορωνοπάρτι με χιλιάδες νέους που στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Το πάρτι ξεκίνησε στις 11 το βράδυ, dj έβαζε τη μουσική και 2.000 με 3.000 νέοι χόρευαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 το πρωί τα συνεργεία του δήμου βρήκαν στην πλατεία περί τα 500 άτομα σε άσχημη κατάσταση από το μεθύσι.

Οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει κάθετα αυτοκίνητα στις οδούς Επτανήσου και Ιθάκης προκειμένου να δημιουργήσουν μια απέραντη πίστα αλλά και να εμποδίσουν τυχόν αστυνομικά οχήματα να προσεγγίσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ασφάλειας προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι διοργανωτές του κορωνοπάρτι. Οι αρχές ερευνούν ψηφιακά ίχνη μέσω facebook, άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών.

Στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη η αστυνομία, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι και πρόκειται για εκείνους που έως προχθές συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης.

πηγή: www.skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ