Εντυπωσιακή συμμετοχή και 5η θέση για τον Χάρη Μαμουλάκη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρτίδες για γερά νεύρα στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

Αμείωτο διατηρήθηκε το ενδιαφέρον του κοινού στο EuropeanParliamentaryFriendshipOnlineChessTournament, το πρώτο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/04, με τη συμμετοχή 27 κορυφαίων σκακιστών – Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Grand Maitre (GrandMaster) LoekVanWely(Ολλανδία), VictorBologan (Μολδαβία) και AntoanetaStefanova (Βουλγαρία) και η WFM Daniela Movileanu (Ιταλία).

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του μοναδικού εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993), Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος ισοβάθμησε στην 5η θέση με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GMAntoanetaStefanova, καταγράφοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες. Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης ήρθε ισόπαλος με την WFMDaniela Movileanu (Ιταλία)έχασε από τουςArtakManukian (Αρμενία) και MilanBrglez (Σλοβενία) και κέρδισε τους KarlGautiHjaltason (Ισλανδία), ViktorsValainis (Λετονία), PallMagnusson (Ισλανδία) και VaclavKlaus (Τσεχία).

Η συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη έγινε από αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Η τελική κατάταξη, με τις νίκες ανά αγώνα κάθε σκακιστή:

1 GM Bologan, Victor 6/7

2 GM Van Wely, Loek 5½/7

3 Manukian, Artak 5/7

4 Shtepa, Sergey 5/7          

5 Mamoulakis, Haralabos 4½/7

6 GM Stefanova, Antoaneta 4½/7

7 Hayrapetyan Mkhitar 4½/7      

8 Garcia Del Blanco Iban 4½/7    

9 WFM Movileanu, Daniela 4½/7

10 Surplys, Giedrius 4/7

11 Sefcik, Marek 4/7

12 Davtyan Artur 4/7        

13 Batrincea Vlad 3½/7     

14 Klaus, Vaclav 3/7

15 Brglez, Milan 3/6           

16 Nielsson, Brynjar Thor 3/7      

17 Darau Ambrozie Irineu 3/7     

18 Lubinets Dmytro            3/7     

19 Pasichnyi Oleksandr 3/7         

20 Magnusson, Pall 2½/7 

21 Hjaltason, Karl Gauti 2½/7

22 Orlovs Vitaljis 2½/6      

23 Liubota Dmytro 2/7      

24 Zamboch, Roman 2/2

25 Ferjencik Mikulas 1/7   

26 Valainis Viktors 0/6      

27 Kostiuk Dmytro 0/6     

Το τουρνουά μεταδόθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσα από το κανάλι του European ChessTV στοYouTube, όπου και παραμένει αναρτημένο στη δ/νση:

 https://www.youtube.com/channel/UCLhDbfv_UTHB_zKu5u9nwcw

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...