Καθηγητής Διοίκησης Τουρισμού: Ψυχολογία, οικονομία και φιλοξενία θα καθορίσουν την τουριστική κίνηση

Petite Perle 300×250

Μπορεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, να ευνοεί το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o καθηγητής διοίκησης τουρισμού, Αλέξανδρος Αποστολάκης, «δεν έχει βρεθεί ακόμη εμβόλιο για την ψυχολογία του ανθρώπου».

Θέλοντας να εξηγήσει τη σημασία της καλής ψυχολογίας στη διαδικασία της τουριστικής κίνησης, ο κ. Αποστολάκης, ανέφερε ότι ακόμα και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, εάν η ψυχολογία είναι κακή, δε θα μπει κάποιος στη διαδικασία να ταξιδέψει.

«Εκτός από την ψυχολογία, φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό κομμάτι. Το να ταξιδέψεις κοστίζει. Το εμβόλιο κοστίζει. Επίσης πολλές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν αυξήσει τα κόμιστρα, άρα και αυτό είναι ένα επιπλέον κόστος για τον τουρίστα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης.

Η ψυχολογία και η οικονομία λοιπόν, αποτελούν δύο από τους κρισιμότερους παράγοντες, οι οποίοι θα καθορίσουν την τουριστική κίνηση.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης, εξίσου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η συμπεριφορά των Ελλήνων, απέναντι στους ξένους και μη, επισκέπτες.

«Ο επισκέπτης που θα έρθει δε θα πρέπει να είναι αποκομμένος από την τοπική κοινωνία. Θα πρέπει δηλαδή, να λάβει την ίδια φιλοξενία που θα λάμβανε και προ πανδημίας. Φυσικά και οι δράσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να υποστηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Γενικά θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με την ίδια προσοχή και τους ξένους αλλά και τους ντόπιους επισκέπτες», είπε κλείνοντας ο κ. Αποστολάκης.

Πηγή: creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ