ΟΦΗ: Ψυχρολουσία με Λάζαρο στο 93΄ με Ατρόμητο (1-1)

Petite Perle 300×250

Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 93', ο Ατρόμητος πήρε βαθμό-ανάσα (1-1) στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, διατηρώντας σε μεγάλο άγχος τους Κρητικούς στην υπόθεση της παραμονής.

Ο Νίκος Νιόπλιας παράταξε την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1, έχοντας στόχο το επιθετικό ποδόσφαιρο και τη νίκη της ομάδας κόντρα στον Ατρόμητο. Πιο συγκεκριμένα ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Διαμαντή, Βούρο να πλαισιώνουν το αμυντικό δίδυμο και τους Κοροβέση, Μαρινάκη να είναι στα μπακ. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μεγιάδο, Νέιρα και σε ελεύθερο ρόλο ο Ντε Γκούζμαν. Στα "φτερά" της επίθεσης ξεκίνησαν οι Σαρδινέρο, Σολίς και μοναδικός προωθημένος ο Γιάννου.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις στην αρχή του, αφού τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Ατρόμητος είχαν στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους και στην συνέχεια να ψάξουν να παραβιάσουν τις αντίπαλες εστίες.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι ήρθε για τον Ατρόμητο στο 16′ όταν ο Γιακουμάκης βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Βάτερμαν έβαλε την προβολή, όμως ο Ολλανδός τερματοφύλακας ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ατρόμητος απείλησε ξανά, με την κεφαλιά του Γκαλβάο, όμως και πάλι ο Βάτερμαν είπε "όχι".

Ο ΟΦΗ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 34′ όταν ο Βάτερμαν με βολέ βρήκε τον Ντε Γκούζμαν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε.

Ο Ατρόμητος στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία του βρήκε γκολ, όταν ο Μανούσος μετά από αδράνεια στην άμυνα βρέθηκε μέσα στην περιοχή πάσαρε στο πέναλτι και ανενόχλητος ο Μουνίθ έκανε το 0-1, ωστόστο το γκολ ακυρώθηκε για οφσαιντ του Έλληνα επιθετικού στην αρχή της προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις με τους Μεγιάδο και Διαμαντή, ωστόσο και στις δύο ο Φωτιάς διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε στα καρέ του τον Ατρόμητο χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 52′ να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σολίς εκτέλεσε κόρνερ, ο Διαμαντής σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, όμως ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ γινόταν και πιο απειλητικός και στο 64′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Γκούζμαν ο Σάλομον χρησιμοποίησε το χέρι του μέσα στην περιοχή με τους παίκτες του ΟΦΗ να φωνάζουν για πέναλτι. Ο Φωτιάς πήγε στο VAR και το καταλόγισε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Γκούζμαν ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια ο Ατρόμητος θέλησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το πάθος και η σωστή διαχείριση από τον Νίκο Νιόπλια έδιναν την ευκαιρία στον ΟΦΗ να μην δεχτεί μεγάλη πίεση παρά μόνο κάποιες σέντρες που έκοβαν οι αμυντικοί.

Ο ΟΦΗ κρατούσε με ευκολία το 1-0 παρότι ο Ατρόμητος κέρδιζε φάουλ έξω από την περιοχή του Βάτερμαν, ωστόσο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και σε μια αδράνεια του Ουές, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 μετά από σέντρα του Ραμπέγια.

Το φινάλε δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις και έτσι ο ΟΦΗ έχασε μέσα από τα χέρια του ένα… τρίποντο που θα τον κρατούσε με άνεση πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σακόρ, Μαρινάκης(84′ Βαφέας), Σολίς(61′ Λυμπεράκης), Βούρος, Διαμαντής, Γιάννου(61″ Στάρτζεον), Σαρδινέρο(70′ Γρίβας), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Κοροβέσης(Ουές).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης, Νοικοκυράκης.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκάλο, Γκαλβάο(77′ Τομάσεβιτς), Ούμπιντες(Ραμπέγιο), Σαλομόν, Νάτσος(70′ Χριστοδουλόπουλος), Μουνίθ(84′ Εντομβογί), Μανούσος, Γιακουμάκης(Κωτσόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωράης, Στρούγγης, Τομάσεβιτς, Οικονομίδης, Αγκάγιεβ.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α' βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος
Β' βοηθός: Ηλίας Κωνσταντίνου
4ος: Σπυρίδων Ζαμπάλας
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
AVAR: Χρυσούλα Κουρομπύλια

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ