Κωνσταντίνα Ξυλούρη: Ευχαριστώ την οικογένεια μου

Αναδείχτηκε κυπελλούχος με την Ομόνοια Κύπρου – Επόμενος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Το πρώτο Κύπελλο Γυναικών στην ιστορία της πανηγυρίζει η Ομόνοια Λευκωσίας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού έχοντας στη σύνθεση την Κωνσταντίνα Ξυλούρη που αγωνίστηκε και στα 120΄ του δραματικού τελικού.

Η Κωνσταντίνα Ξυλούρη, είναι 21 ετών, κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και μένει με την οικογένειά της στο Γάζι. Αυτή τη περίοδο διαμένει στην επαρχία της Λευκωσίας, στην Κύπρο. Σπουδάζει στο University of Nicosia στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας και αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας.

Σε παιδική ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα σε ακαδημίες με αγόρια.
Αρχικά στην Ακαδημία του ΠΑΟ Κρουσώνα με αφορμή τον θείο της και πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Κουράκη. Ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ακαδημία του Αθλόπολις και ευχαριστεί δημόσια την κ. Δήμητρα Πολιτάκη και τον κ. Σταύρο Σκούφο για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που της έδειξαν όλα εκείνα τα όμορφα χρόνια.

Την σεζόν 2013-2014 αποφάσισε για ευνόητους λόγους να μετακομίσει στην Ακαδημία των κοριτσιών του Εργοτέλη, όπου από την πρώτη κιόλας χρόνια συμμετείχε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προωθήθηκε στην Γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη όπου και αποτέλεσε μέρος του ρόστερ στην Ά κατηγορία.
Μετέπειτα, ήρθαν και άλλες σημαντικές στιγμές όπως ήταν αυτή της κλήσης της στην Εθνική κορασίδων και στην Εθνική Νεανίδων.

Έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις η Κωνσταντίνα και οι συμπαίκτριες της, με το σήμα του Εργοτέλη να τις συνοδεύει και να αποτελεί μέρος της καρδιάς τους, αποχώρησε πλέον γεμάτη με πολλά εφόδια, χαρά και αισιοδοξία για τα επόμενα της ποδοσφαιρικά βήματα.

Το 2018 έγινε μέλος της γυναικείας ομάδας της Ομόνοιας. Λόγω σπουδών μετακόμισε στην Κύπρο, όπου και φοιτάει μέχρι και σήμερα στο 3ο έτος της ακαδημαϊκής χρονιάς του τμήματος της Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η ομάδα της Ομόνοιας την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή δείχνοντας της εμπιστοσύνη. Ο λόγος που επέλεξε να είναι μέλος αυτής της ομάδας ήταν γιατί αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πολύ όρεξη να δουλέψουν και να φτάσουν την Ομόνοια ψηλά με σταθερά βήματα και στόχους. Τη φετινή σεζόν η ομάδα της Ομόνοιας είχε θέσει από την αρχή ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου, όπου και τελικά τον κατάφερε.

Για τη σημαντική αυτή στιγμή η Κωνσταντίνα Ξυλούρη δήλωσε στη "Φωνή Μαλεβιζίου":
"Με πολύ σκληρή δουλειά καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, επιμονή, υπομονή και θέληση τα καταφέραμε παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Ο στόχος αυτός, κρίθηκε στα πέναλτι και επετεύχθη απέναντι στην ομάδα των Apollon Ladies, μιας πολύ δυνατής ομάδας που αποτελείται από πολύ αξιοθαύμαστες και έμπειρες παίκτριες. Συνεπώς, η χαρά και η συγκίνηση ήταν, είναι και θα είναι τεράστια για μένα και την ομάδα μου καθώς αυτός ο τίτλος θα αποτελεί μια ιστορική στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια της Ομόνοιας.
Όσον αφορά τα δικά μου συναισθήματα, θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου προς τους ανθρώπους που χάρηκαν με την χαρά μας, που μας στήριξαν και ήταν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος θυμίζοντας μας συνεχώς πως μπορούμε να τα καταφέρουμε…Και τα καταφέραμε!
Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μου στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα και σε ότι και αν χρειαστώ.
Γνωρίζω ότι είναι και εκείνοι πολύ υπερήφανοι όπως και εγώ για αυτούς, γιατί είναι οι άνθρωποι που έχω στην καρδιά μου και θέλω να τους κάνω συνεχώς χαρούμενους. Ανυπομονώ για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, η οποία είμαι σίγουρη πως θα είναι ακόμα καλύτερη θέτοντας νέους στόχους με τον κυριότερο εξ αυτών να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προς το παρόν, όμως, εγώ και η ομάδα μου θα απολαύσουμε αυτή την ιστορική στιγμή που θα μας συνοδεύει αιώνια, γεμάτη με τόσα έντονα συναισθήματα, υπερηφάνεια και δύναμη για να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σαν ομάδα".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ