ΕΜΑ για Johnson & Johnson: Πιθανή η συσχέτιση του εμβολίου με σπάνιου είδους θρομβώσεις

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι είναι πιθανή η συσχέτιση του εμβολίου της εταιρείας με περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα οφέλη του προϊόντος υπερέχουν των κινδύνων.

Παράλληλα, ο ΕΜΑ σημειώνει ότι οι σπάνιες αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να περιληφθούν στις οδηγίες του σκευάσματος. Στην απόφασή της η Επιτροπή έλαβε υπόψιν της όλες τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες αναφορές στις οποίες περιλαμβάνονται 8 περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων από τις ΗΠΑ, με τη μία εξ αυτών να καταλήγει.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι από τις 13 Απριλίου πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. Όλες οι περιπτώσεις θρομβώσεων σημειώθηκαν σε άτομα κάτω των 60 ετών, κυρίως γυναίκες, σε διάστημα τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...