Lockdown: Προς παράταση στην κυκλοφορία ως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο

Petite Perle 300×250

Προς παράταση στην κυκλοφορία των πολιτών ως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο προσανατολίζονται οι ειδικοί, που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα και αύριο, για το πώς θα γιορτάσουμε Ανάσταση και Πάσχα φέτος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί λένε «ναι» στους ανοιχτούς ναούς, με την Ανάσταση να γίνεται νωρίτερα, στις 9 το βράδυ και την κυκλοφορία των πολιτών να παρατείνεται έως τις 22:30 το Μεγάλο Σάββατο.

Οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως, μία μέρα νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται, ώστε να καταλήξουν στις αποφάσεις τους να προχωρήσουν στις εισηγήσεις και οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και την ίδια μέρα.

Θέμα παραμένει το τι θα γίνει με την περιφορά του επιταφίου, που σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο των ναών, όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Μένει να δούμε ποιες αποφάσεις θα κλειδώσουν, πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους, με μάσκες και αποστάσεις για την προστασία των πιστών.

Όσοι είναι ιερωμένοι και ιεροψάλτες και θα είναι στους ναούς χωρίς μάσκες, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test.

Όσον αφορά στην ημέρα του Πάσχα, αναμένεται να επιτραπεί ο εορτασμός σε 2 έως 3 οικογένειες το πολύ, ενώ δεν φαίνεται να υπάρξει αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τους ειδικούς προβληματίζει ιδιαίτερα το επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζεται αυξημένο, ειδικά στην Αττική. Βασικός στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί το ιικό φορτίο, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.

Σημειώνεται δε, πως οι ειδικοί θα συστήσουν, σε όσους πάνε σε πασχαλινό τραπέζι και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν selt test, ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ