Οι αλλαγές για τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις και ο ΕΝΦΙΑ 2021

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Εξελίξεις έρχονται στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ , αλλά και με τις αποδείξεις για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Οι αλλαγές έρχονται στην τελική ευθεία για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ φαίνεται ότι κλειδώνει και ο ΕΝΦΙΑ 2021.

Εξελίξεις έρχονται στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ , αλλά και με τις αποδείξεις για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Οι αλλαγές έρχονται στην τελική ευθεία για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ φαίνεται ότι κλειδώνει και ο ΕΝΦΙΑ 2021.

Ειδικότερα:

Πλήρη απαλλαγή από το όριο 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων για περισσότερους φορολογουμένους με μείωση και του ορίου ηλικίας των 70 ετών στα 65 έτη ή και χαμηλότερα, «πάγο» στα τεκμήρια διαβίωσης για τέσσερις κατηγορίες πληττόμενων φορολογουμένων, ειδική ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια, εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις, έκπτωση φόρου 3% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του εκκαθαριστικού μέχρι το τέλος Ιουλίου συνθέτουν τις έκτακτες παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών που έρχονται στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν φέτος σχεδόν 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.https://869af46c5c1c6aa964e8bfbc614197ae.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Το Taxisnet θα ανοίξει για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 μετά το Πάσχα και όπως ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Οpen) οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουλίου για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση και να πληρώσουν τον φόρο σε 8 μηνιαίες δόσεις (από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο του 2022).

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης έως το τέλος Αυγούστου αλλά σε αυτή την περίπτωση ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 7 δόσεις (από τον Αύγουστο έως τον Φεβρουάριο του 2022), εκ των οποίων η πρώτη δόση, του Αυγούστου, θα είναι διπλή. Οσοι θελήσουν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση 3% στο τελικό ποσό της εκκαθάρισης.

Για τον ΕΝΦΙΑ οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν και εναρμονίζονται με τις εμπορικές, ωστόσο αυτό δεν θα επηρεάσει τον ΕΝΦΙΑ του 2021, ο οποίος και θα υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν αυτή την στιγμή.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών, στα πλαίσια της 10ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...