Συνελήφθη 43χρονος Αιγύπτιος για κατασκοπεία στην Κω

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Μία υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην Κω, αποκάλυψε υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδος, με την σύλληψη ενός Αιγύπτιου.

Ειδικότερα, ο 43χρονος συνελήφθη έξω από τον αερολιμένα της Κω μαζί με δύο αλλοδαπές 23 και 27 ετών, οι οποίες σκόπευαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα, με τα οποία τις είχε προμηθεύσει ο Αιγύπτιος. Μετά τη σύλληψη του 43χρονου, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικεία του στην πόλη της Κω, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ και φορητές συσκευές αποθήκευσης).

 Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς κατηγορείται για τα αδικήματα της πλαστογραφείας και της κατασκοπίας, στις συσκευές αυτές βρέθηκε οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Οι κατασχεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...