TEDx Agia Pelagia: Ο Μάνος Παπάζογλου ο επόμενος ομιλητής

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Για πρώτη φορά στο Δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο προετοιμάζεται το standard συνέδριο “TEDx Agia Pelagia”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.

Συνδυάζοντας έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής και με θέμα «Ευφορία/Εuphoria by the Sea», θα παρουσιάσει ομιλίες από σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους. Στόχος είναι μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες να δοθεί το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές γύρω από το θέμα και να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο μέρος όπως η Αγία Πελαγία με έμφαση στην αξιοποίηση της αιγιαλίτιδας ζώνης και τον επαναπροσδιορισμό της περιβαλλοντικής συνείδησης κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Με ποια μέσα μπορεί λοιπόν να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία; Είναι εύκολο ή δύσκολο;

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από διαφορετικά workshops, δραστηριότητες και μουσικά performances που προετοιμάζονται για αυτό.

Ο TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών με τη μορφή σύντομων ομιλιών μέσα από τα συνέδρια του, που έχει ξεκινήσει από το 1984. Συγκεντρώνει κορυφαίους στοχαστές και επιστήμονες του κόσμου για να μοιραστούν ιδέες που έχουν σημασία ανά κλάδο – τεχνολογία, ψυχαγωγία, σχέδιο, επιστήμη, επιχειρηματικότητα, κοινωνικά ζητήματα, ανάπτυξη, πολιτισμό. Οι ομιλίες TED στο συνέδριο διατίθενται στη συνέχεια δωρεάν για παρακολούθηση στο https://www.ted.com/

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές του και μετά από τη λήψη άδειας (TEDx License).

Πάμε να σας συστήσουμε τον επόμενο ομιλητή στο TEDxAgiaPelagia?

Ο Μάνος Παπάζογλου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο τα Πολιτικά Συστήματα.

Φοίτησε στα Πανεπιστήμια Αθηνών (πτυχίο), York (MA) και Essex (PhD) και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου (Goldsmiths College), Essex University και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (International MBA).

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται θέματα πολιτικής ηγεσίας με έμφαση στην οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης και ευρωπαϊκής ενοποίησης με έμφαση σε θέματα πολύ-επίπεδης διακυβέρνησης.

 Για τα ζητήματα αυτά διδάσκει κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος σε πέντε διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, ΕΑΠ και Νεάπολις Πάφου, ενώ αρθρογραφεί τακτικά.

 Βασικό μότο που υιοθετεί είναι το «μελέτα τὸ πᾶν», δηλαδή να εξετάζεις κάθε τι χρήσιμο. Κατάγεται από την Τύλισσο Ηρακλείου και χαίρεται ανελλιπώς την Κρήτη κάθε Αύγουστο.  

TEDxAgiaPelagia: Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Θέμα:«Ευφορία/Εuphoria»

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού.Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενοπαραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία.Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση;Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDxLicense).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, , στο TEDFellows ,στο TheAudaciousProject, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο TheTEDInterview withChrisAnderson,WorkLifewithAdamGrant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστετο TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: ΘεοδώραΚουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...