ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία έφερε… δικαιοσύνη στο ΟΑΚΑ

O Παναθηναϊκός ήταν αγκαλιά με τη νίκη στο ΟΑΚΑ αλλά στο 92′ ο Γκαρσία ισοφάρισε για την ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να πιάσει τους Άρη και ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Καρλίτος που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 8′, για να συνεχιστεί το ματς με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές και λίγες καλές φάσεις.

Η Ένωση προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της αλλά όταν πλησίαζε στην περιοχή των πράσινων γινόταν πάντα λάθος στην τελική πάσα, ενώ στο 35′ ο Μανόλο Χιμένεθ υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή, αφού ο Ολιβέιρα ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Ανσαριφάρντ.

Ένα λεπτό μετά, ήρθε και το γκολ αλλά ήταν για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έφυγε στην αντεπίθεση στο 36′, ο Καρλίτος σέντραρε και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έκανε το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση αλλά το γεγονός ότι πίεζε δεν σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες. Η καλύτερη στιγμή των κιτρινόμαυρων ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 69′, απέναντι στους πράσινους που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας.

Αυτή η λογική της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι θα μπορούσε να τιμωρηθεί στο 84′, όταν η Ένωση είχε την καλύτερη ευκαιρία της, αλλά το τελείωμα του Γκαρσία δεν ήταν καλό και ο Διούδης μπλόκαρε.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έφευγε από το ΟΑΚΑ με τη νίκη, ήρθε στο 92′ η… εξιλέωση του Γκαρσία για την ευκαιρία που έχασε νωρίτερα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μαχαίρα και δίνοντας έστω τον βαθμό στην ΑΕΚ, η οποία είναι στο -2 από Άρη, ΠΑΟΚ και παρέμεινε στο +5 από το τριφύλλι.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος (69′ Μακέντα).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ