Νίκος Ηγουμενίδης: «Σε μέτρα και όχι εκθέσεις ιδεών να προχωρήσει η Κυβέρνηση για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων»

Petite Perle 300×250

Παρέμβαση στην τηλε-ημερίδα για το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Λαμβάνοντας το λόγο μετά τους χαιρετισμούς Υπουργών της Κυβέρνησης, ο βουλευτής τόνισε ότι «το Φόρουμ αποτελεί πλέον θεσμό στον οποίο έχουν στραμμένα τα βλέμματα το 80% των ανθρώπων που εμπλέκονται σε όλη την αλυσίδα προώθησης των κρητικών προϊόντων και οι οποίοι περιμένουν όχι εκθέσεις ιδεών από την Κυβέρνηση αλλά συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης τους».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι «στις παγκόσμιες συνθήκες της πανδημίας το φετινό Φόρουμ μπορεί να στείλει το μήνυμα για τη σχέση και συμβολή της κρητικής διατροφής στην υγεία. «Από το 1960 έχει οριστεί από τους επιστήμονες της υγείας και της διατροφής η διατροφή της Κρήτης ως πρότυπο της διατροφής και ως βασικό εργαλείο επιστημονικής έρευνας, ενώ επεσήμανε την διάκριση ανάμεσα στην κρητική διατροφή αντί της «κρητικής κουζίνας» ή της «μεσογειακής διατροφής» και τη σημασία των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στα συστατικά στοιχεία των κρητικών προϊόντων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να διευκολύνει από τώρα με μέτρα, την διάδοση-προώθηση των προϊόντων για να κλειστούν συμφωνίες αντίστοιχες με τις προηγούμενες χρονιές σε όφελος των παραγωγών, των ανθρώπων του τουρισμού, των δικτύων διανομής και σε όφελος όλης της αλυσίδας εργαζομένων που πλήττονται βαριά από την πανδημία και την απουσία μιας κεντρικής και αποτελεσματικής παρέμβασης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ