Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Νίκη με γκόλ Σωκράτη Παπασταθόπουλου

Petite Perle 300×250

Ο αδιάφορος, μαθηματικά, Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League Interwetten, όπου επικράτρησε με 1-0. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα πήρε ακόμα μία νίκη, χάρη στο παρθενικό τέρμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα. Από την άλλη οι Αρκάδες στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά… μίλησε η ποιότητα των γηπεδούχων, σε ένα αρκετά «φτωχό» από ρυθμό παιχνίδι.

Σε ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, με την ομάδα του Ράσταβατς να έχει την πιο ουασιαστική όμως. Η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 5′, όταν ο Χασάν έκανε το κεντρόλ στο ημικύκλιο, σούταρε με το αριστερό και έδιωξε ο Τσιφτσής. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν εκ νέου στο 8′, αλλά το σουτ του Καμαρά έφυγε άουτ.

Οι Αρκάδες σημείωσαν την πρώτη φάση τους στο 11′ με τον Μπαράλες να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, ωστόσο του σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Κρίστινσον. Στο 13′ ο Χασάν προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Τσιφτσής αντέδρασε και πάλι πολύ καλά. Στο 15′ ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα μία φάση, όταν ο Κάιπερς συνέκλινε στην περιοχή του Αστέρα και έπιασε δυνατό σουτ που έδιωξε ο Τσιφτσής σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 18′ ο Βαλμπουενά έκανε κάθετη στον Λαλά, με τον Τσιφτσή να βγαίνει από την εστία και να παίρνει το άουτ για τους φιλοξενούμενους. Στο 20′ οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ριέρα, ο οποίος… χόρεψε Σεμέδο και Παπαδόπουλο, με περίτεχνη ενέργεια και πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 22′ οι Πειραιώτες έκαναν αναγκαστική αλλαγή, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αποχωρεί και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του. Στο 23′ και στο 24′ Βαλμπουενά και Χασάν αντίστοιχα είδαν τον Τσιφτσή να τους στερείται το γκολ. Στο 32′ οι Αρκάδες έκαναν φάση με τον Κρεσπί, με το σουτ του όμως να είναι άστοχο. ΄Ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του Σίλβα έιχε ίδια κατάληξη με το προηγούμενο.

Στο 37′ ο Κρίστινοσν απομάκρυνε με τα πόδια τη μακρινή μπαλιά που επίχειρησε στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Αλί Μπαμπά. Στο 41′ ο Ριέρα και πάλι έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια, με το σουτ του όμως να να περνάει άουτ. Στο 43′ οι Πειραιώτες σημείωσαν φάση, με τον Βρουσάι να στρώνει στον Καμαρά που έπιασε φαλτσαριστό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Τσιφτσή. Στο 45+2′ η ομάδα του Μαρτίνς θα μπορούσε να είχε πετύχει γκολ, ωστόσο ο Χασάν που ήταν μόνος του στην περιοχή αιφνιδιάστηκε από την σέντρα του Βαλμπουενά κι αστόχησε.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου πάνω στον Ιγκλέσιας, με τους δύο παίκτες να αγκαλιάζονται και να χαρίζουν ένα πανέμορφο στιγμίοτυπο.

Στο 52′ ο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ με τον Παπασταθόπουλο από κοντά να κάνει το 1-0 και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες.

Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν κόντρα, με τον Μπελόκ να μοιράζει για τον Τζιμά, αλλά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε τον κίνδυνο. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να μην κάνουν κάποια μεγάλη φάση.

Η επόμενη ευκαιρία σημειώθηκε στο 78′, όταν ο Κάιπερς σε κόντρα επίθεση μοίρασε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή που καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να απειλήσει, με αποτέλεσμα να στρώσει στον Καμαρά που αστόχησε με το αριστερό από καλή θέση. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες να παίρνουν ακόμα ένα τρίποντο, σε ένα κατά γενική ομολογία κακό παιχνίδι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (46′ Ντρέγκερ), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22′ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Κάιπερς (82′ Εμβιλά), Χασάν (70′ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46′ Ιγκλέσιας) , Μπαράλες (46′ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (88′ Κανελλόπουλος), Σουάρες, Ριέρα (46′ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Αλί Μπαμπά (67′ Κόστα).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ