Εμβόλια: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται νομικά κατά της AstraZeneca

Σύμφωνα με το Politico, η ΕΕ κινείται νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας AstraZeneca ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, το οποίοι επικαλείται πέντε Ευρωπαίους διπλωμάτες, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Σε συνεδρίαση που είχαν την Τετάρτη 21 Απριλίου Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε ότι θα στήριζε μια νομική προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στην ΕΕσύμφωνα με το Politico.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, εξήγησε διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δύο από τους διπλωμάτες υποστήριξαν πως υπάρχει προθεσμία μέσα στην εβδομάδα, μέχρι το πέρας της οποίας οι χώρες της Ε.Ε πρέπει να υπογράψουν την έναρξη των νομικών διαδικασιών.

Σημειώνεται πως η εταιρεία AstraZeneca προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά της Κομισιόν τον περασμένο Ιανουάριο όταν υποστήριξε πως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει στην ΕΕ τα εμβόλια κατά της Covid-19, που είχε συμφωνήσει. Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, η εταιρεία παρέδωσε 30 εκατ. δόσεις εμβολίου σε χώρες της ΕΕ, αντί για τις 100 εκατ. δόσεις που είχε υποσχεθεί στην Ε.Ε, γεγονός που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα αρκετών χωρών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ