Φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια κάθειρξη στον Μανώλη Καλομοίρη αποφάσισε το Δικαστήριο

Το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη κανένα ελαφρυντικό.

Η «αυλαία» στην υπόθεση της τραγωδίας με δύο νεκρούς που έπληξε πριν από ένα χρόνο τα Ανώγεια, «έπεσε» με την απόφαση του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες .

Το Δικαστήριο (τρεις Δικαστές και τέσσερις ένορκοι) έκρινε ομόφωνα τον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη, γιο του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη,  ως ένοχο ανθρωποκτονίας  σε ήρεμη κατάσταση, για την δολοφονία του 32 χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τρία ελαφρυντικά. Πρότερου συννομου βίου, ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και συναισθημάτων οργής και θλίψης για την δολοφονία του πατέρα του. 

Το Δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά. Για την ποινή ο Εισαγγελέας πρότεινε 15 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για οπλοχρησία, 3 έτη για οπλοφορία και 1 έτος για οπλοκατοχή.

Εν τέλει, το Δικαστήριο επέβαλε στον 29χρονο Μανώλη Καλομοίρη ποινή ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία (5-2), δίνοντας τέλος στην πολύκροτη υπόθεση. Εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο επιπλέον 7 χρόνια για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Μάλιστα, στο άκουσμα της ποινής η μητέρα του θύματος μοιρολογώντας άρχισε να φωνάζει "δικαίωση δικαίωση".

Την ικανοποίηση της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη για την απόφαση του Δικαστηρίου εξέφρασαν συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας, ενώ απο την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης δεν έγιναν δηλώσεις.

flashnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ