Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το φονικό στα Ανώγεια

Petite Perle 300×250

Δεν αναγνώρισε βρασμό ψυχικής ορμής στον Μανώλη Καλομοίρη 

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρότεινε ο εισαγγελέας Χανίων, να κηρυχθεί ο Μανώλης Καλομοίρης, για τον θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη. 

Όπως είπε ο εισαγγελέας στην πρότασή του, ο Ξυλούρης από την αρχή δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον Λ. Καλομοίρη.

"Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρος. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή".

Ο ίδιος όμως ο κατηγορούμενος όπως είπε ο εισαγγελέας "το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές".

Ο Καλομοίρης επανέλαβε ο εισαγγελέας "δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη". 

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια,  συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ενώ μετά την πρόταση του εισαγγελέα ακολουθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

flashnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ